För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Böngryta med kantareller

Betyg (1-5):
4.24 (29 betyg)

Smakrik vegetarisk gryta med bönor och kantareller.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g kantareller, på burk, avrunna (bruttovikt)
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 7 dl vatten
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 400 g potatis, i bitar
  • 2 morötter, i slantar
  • 150 g purjolök, strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g blandade bönor, på burk (bruttovikt)

Gör så här

  1. Fräs kantarellerna i olja i en kastrull, tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är mjuk. Tillsätt vatten, vin, buljongtärningar, timjan, potatis, morötter och purjolök.
  2. Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Rör ner crème fraiche och tillsätt bönorna. Smaka av med salt och peppar och servera när allt är varmt.

Tips

Plocka egen svamp om det är säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2020-01-24

Såå god

Checkbox Coop

2019-11-19

Hej Diana! Gällande kantarellerna så är det bruttovikt som står i receptet men det är avrunnen vikt som ska vara i alltså 110 g! Purjolöken ska vara 150 g som i receptet, oturligt att det blev så mycket som föll bort, men 100 g kommer också räcka! När det kommer till morötter brukar man räkna med att en väger ca 75-100 g. Lycka till i köket!

Diana

2019-11-14

Ska även kantarellerna vara bruttovikt? Kantarellerna som följer med i er 320-kronorsmeny väger ju 110 gram när de är avrunna. I receptet står 200 gram. Är det samma med purjolöken att det är bruttovikt? Den väger bara 100 gram när jag skurit av det allra yttersta på blasten och någon centimeter av roten. Hur stora ska morötterna vara?

Ia

2019-10-31

Fantastiskt gott, kommer laga denna rätt många ggr😋

Marsha

2019-08-27

God smak men alldeles för mycket vatten. Drog ner till 5 dl men blev mer soppa likt än gryta nästa gång ska dra ner till 3 dl och addera om det är för torrt.

Johnny Thunders II

2019-02-19

Utomordentligt god. Adderade lite honung och stavmixade en aning för att tilltala de mindre middagsdeltagarna.

Magnus

2019-01-08

Jättegod och lättlagad!

Checkbox Coop

2018-11-14

Mari: Hej! Vad roligt att du gillar receptet! Eftersom det är både potatis och morot i grytan kan man ha den som ensamrätt, men både bröd och ris är förstås gott att servera till. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Anonym användare

2018-11-06

Gott!

Mari

2018-11-05

Jättegod! Enkel att laga, med mycket smak. Jag halverade några brysselkål och lät koka med i grytan. Med vad är grytan tänkt att ätas? Med bröd, ris, sallad?

Liknande recept

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Lökpaj med smördeg

(35)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(76)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Moussakagratäng

(70)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(140)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(15)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g kantareller, på burk, avrunna (bruttovikt)
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 7 dl vatten
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 400 g potatis, i bitar
  • 2 morötter, i slantar
  • 150 g purjolök, strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g blandade bönor, på burk (bruttovikt)

Böngryta med kantareller

Betyg (1-5):
4.24 (29 betyg)

Smakrik vegetarisk gryta med bönor och kantareller.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs kantarellerna i olja i en kastrull, tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är mjuk. Tillsätt vatten, vin, buljongtärningar, timjan, potatis, morötter och purjolök.
  2. Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Rör ner crème fraiche och tillsätt bönorna. Smaka av med salt och peppar och servera när allt är varmt.

Tips

Plocka egen svamp om det är säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2020-01-24

Såå god

Checkbox Coop

2019-11-19

Hej Diana! Gällande kantarellerna så är det bruttovikt som står i receptet men det är avrunnen vikt som ska vara i alltså 110 g! Purjolöken ska vara 150 g som i receptet, oturligt att det blev så mycket som föll bort, men 100 g kommer också räcka! När det kommer till morötter brukar man räkna med att en väger ca 75-100 g. Lycka till i köket!

Diana

2019-11-14

Ska även kantarellerna vara bruttovikt? Kantarellerna som följer med i er 320-kronorsmeny väger ju 110 gram när de är avrunna. I receptet står 200 gram. Är det samma med purjolöken att det är bruttovikt? Den väger bara 100 gram när jag skurit av det allra yttersta på blasten och någon centimeter av roten. Hur stora ska morötterna vara?

Ia

2019-10-31

Fantastiskt gott, kommer laga denna rätt många ggr😋

Marsha

2019-08-27

God smak men alldeles för mycket vatten. Drog ner till 5 dl men blev mer soppa likt än gryta nästa gång ska dra ner till 3 dl och addera om det är för torrt.

Johnny Thunders II

2019-02-19

Utomordentligt god. Adderade lite honung och stavmixade en aning för att tilltala de mindre middagsdeltagarna.

Magnus

2019-01-08

Jättegod och lättlagad!

Checkbox Coop

2018-11-14

Mari: Hej! Vad roligt att du gillar receptet! Eftersom det är både potatis och morot i grytan kan man ha den som ensamrätt, men både bröd och ris är förstås gott att servera till. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Anonym användare

2018-11-06

Gott!

Mari

2018-11-05

Jättegod! Enkel att laga, med mycket smak. Jag halverade några brysselkål och lät koka med i grytan. Med vad är grytan tänkt att ätas? Med bröd, ris, sallad?

Liknande recept

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Lökpaj med smördeg

(35)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(76)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Moussakagratäng

(70)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(140)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(15)