Bolognese

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

Saftig bolognese med sötpotatis

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 250 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 250 g nötfärs
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 1 tsk torkad timjan
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 50 g parmesan, riven
  • 0.5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Skala och riv sötpotatisen grovt. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek färsen med sötpotatisen, lök, vitlök och tomatpuré. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger, honung och timjan. Låt småputtra ca 10 min.
  3. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Servera med riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(3)

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

(14)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 250 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 250 g nötfärs
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 1 tsk torkad timjan
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 50 g parmesan, riven
  • 0.5 kruka färsk basilika

Bolognese

Betyg (1-5):
3.89 (9 betyg)

Saftig bolognese med sötpotatis

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv sötpotatisen grovt. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek färsen med sötpotatisen, lök, vitlök och tomatpuré. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger, honung och timjan. Låt småputtra ca 10 min.
  3. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Servera med riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(3)

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

(14)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies