Boeuf bourguignon med rotselleri
  • Tid 105 min

Boeuf bourguignon med rotselleri

3.5 (28 betyg)

Ett långkok med riktigt fint kött lyfter grytan till nya höjder.

  • Tillagningstid 105 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

10 portioner
  • 1 kg grytbitar av ex högrev eller fransyska
  • 50 g smör
  • 1.5 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 flaska rödvin (750 ml)
  • 200 g rotselleri i bitar
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 150 g hackat rökt sidfläsk
  • 250 g små champinjoner
  • 250 g gula steklökar
Till servering:
  • kokt potatis potatispuré eller bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn grytbitarna i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta. Tillsätt vin, rotselleri, vitlök och lagerblad. Lägg på locket och låt småkoka en timme.

  2. 2

    Stek sidfläsk, champinjoner och lök i en stekpanna tills alltsammans fått färg. Vänd ner blandningen i grytan.

  3. 3

    Koka ytterligare 30 minuter eller längre, tills köttet är riktigt mört.

Servering

Servera med bröd eller kokt potatis, och gärna med gräddfil och cornichoner.
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Else-Mari

    Mycket god gryta. Tar tid att göra den men det är det värt

  • gita

    Använde syltlök iställat av små lökar och det smakade jättegott

  • Sara Didoff

    Kanske lite mer spansk peppar, för vuxna