För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Boeuf bourguignon rotselleri

Betyg (1-5):
3.38 (40 betyg)

Klassisk boeuf bourguignon på fransyska eller högrev. Ett mustigt långkok med extra god smak av rotselleri, sidfläsk och champinjoner.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg grytbitar av ex högrev eller fransyska
  • 50 g smör
  • 1.5 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 flaska rödvin (750 ml)
  • 200 g rotselleri i bitar
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 150 g hackat rökt sidfläsk
  • 250 g små champinjoner
  • 250 g gula steklökar
  • Till servering:
  • kokt potatis potatispuré eller bröd

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta. Tillsätt vin, rotselleri, vitlök och lagerblad. Lägg på locket och låt småkoka en timme.
  2. Stek sidfläsk, champinjoner och lök i en stekpanna tills alltsammans fått färg. Vänd ner blandningen i grytan.
  3. Koka ytterligare 30 minuter eller längre, tills köttet är riktigt mört.

Servering

Servera med bröd eller kokt potatis, och gärna med gräddfil och cornichoner.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Else-Mari

2016-05-02

Mycket god gryta. Tar tid att göra den men det är det värt

gita

2014-01-14

Använde syltlök iställat av små lökar och det smakade jättegott

Sara Didoff

2013-10-04

Kanske lite mer spansk peppar, för vuxna

Liknande recept

Köttbullar med parmaskinka

(1)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Rosépepparfilé

(44)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(11)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Chilibiff-wrap

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg grytbitar av ex högrev eller fransyska
  • 50 g smör
  • 1.5 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 flaska rödvin (750 ml)
  • 200 g rotselleri i bitar
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 150 g hackat rökt sidfläsk
  • 250 g små champinjoner
  • 250 g gula steklökar
  • Till servering:
  • kokt potatis potatispuré eller bröd

Boeuf bourguignon rotselleri

Betyg (1-5):
3.38 (40 betyg)

Klassisk boeuf bourguignon på fransyska eller högrev. Ett mustigt långkok med extra god smak av rotselleri, sidfläsk och champinjoner.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i omgångar i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta. Tillsätt vin, rotselleri, vitlök och lagerblad. Lägg på locket och låt småkoka en timme.
  2. Stek sidfläsk, champinjoner och lök i en stekpanna tills alltsammans fått färg. Vänd ner blandningen i grytan.
  3. Koka ytterligare 30 minuter eller längre, tills köttet är riktigt mört.

Servering

Servera med bröd eller kokt potatis, och gärna med gräddfil och cornichoner.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Else-Mari

2016-05-02

Mycket god gryta. Tar tid att göra den men det är det värt

gita

2014-01-14

Använde syltlök iställat av små lökar och det smakade jättegott

Sara Didoff

2013-10-04

Kanske lite mer spansk peppar, för vuxna

Liknande recept

Köttbullar med parmaskinka

(1)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Rosépepparfilé

(44)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(11)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Chilibiff-wrap

(4)