Bloody mary-sallad med räkor
  • Tid 25 min

Bloody mary-sallad med räkor

3.75 (4 betyg)

Så otroligt fräsch sallad med den krispiga sellerin till tomaterna och räkorna. Dressingen med tabasco och honung är toppengod!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 3 stora kvisttomater
  • 250 g körsbärstomater på kvist
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 små grön paprika eller spetspaprika
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 500 g räkor med skal, skalade
  • persilja eller koriander
Dressing
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk tabasco
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär tomaterna i skivor och bitar. Skär selleri och paprika i tunna strimlor/skivor. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.

  2. 2

    Fördela tomater, selleri, paprika, lök och räkor på ett serveringsfat. Ringla över dressingen och toppa salladen med färska örter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar