Bloody Mary-musslor

Betyg (1-5):
2.38 (8 betyg)

Kokta musslor smaksatta med tomat, tabasco och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 små strimlade rödlökar
  • 3 grovt strimlade blekselleristjälkar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 3 tomater i bitar
  • 1 dl vodka
  • 3 dl tomatjuice
  • 1 msk tabasco

Gör så här

  1. Borsta och skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Skölj musslorna noga. Knacka de öppna musslorna mot bänken, om de inte stängs ska de slängas.
  2. Stek lök, selleri och vitlök i olja tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt tomaterna.
  3. Häll på vodka, tomatjuice, tabasco och salt. Låt puttra ca 3 min.
  4. Lägg i musslorna och låt koka under lock på hög värme i 3–4 min, tills musslorna öppnat sig. Släng de musslor som fortfarande är stängda efter kokning.
  5. Servera direkt med ett gott bröd.

Tips

Det går bra att äta musslorna kalla. Om du vill förbererda musslorna några timmar innan servering ska de förvaras i kylskåp. Om du vänder ihop musslorna med nykokt pasta blir det en perfekt middagsrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Reine Skatt

2013-08-26

Vad är det som tillför extra smak till musslorna? Föredrar vitt vin i stället.

Liknande recept

Widegrens morotssoppa

(20)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Räksoppa

(15)

Goi Cuon

(9)

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 små strimlade rödlökar
  • 3 grovt strimlade blekselleristjälkar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 3 tomater i bitar
  • 1 dl vodka
  • 3 dl tomatjuice
  • 1 msk tabasco

Bloody Mary-musslor

Betyg (1-5):
2.38 (8 betyg)

Kokta musslor smaksatta med tomat, tabasco och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta och skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Skölj musslorna noga. Knacka de öppna musslorna mot bänken, om de inte stängs ska de slängas.
  2. Stek lök, selleri och vitlök i olja tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt tomaterna.
  3. Häll på vodka, tomatjuice, tabasco och salt. Låt puttra ca 3 min.
  4. Lägg i musslorna och låt koka under lock på hög värme i 3–4 min, tills musslorna öppnat sig. Släng de musslor som fortfarande är stängda efter kokning.
  5. Servera direkt med ett gott bröd.

Tips

Det går bra att äta musslorna kalla. Om du vill förbererda musslorna några timmar innan servering ska de förvaras i kylskåp. Om du vänder ihop musslorna med nykokt pasta blir det en perfekt middagsrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Reine Skatt

2013-08-26

Vad är det som tillför extra smak till musslorna? Föredrar vitt vin i stället.

Liknande recept

Widegrens morotssoppa

(20)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Räksoppa

(15)

Goi Cuon

(9)

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies