Blomkål i krämig tomatsås med falukorv
  • Tid 5 min + 30 min i ugnen
  • Ugn 200º

Blomkål i krämig tomatsås med falukorv

3.64 (14 betyg)

  • Tillagningstid 5 min + 30 min i ugnen
  • Ingredienser 4
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g falukorv
  • 250 g frysta blomkålsbuketter
  • 2 burkar lätt crème fraiche med tomat och basilika (à 2 dl)
  • persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Snitta falukorven och lägg i en ugnsform.

  3. 3

    Blanda den frysta blomkålen med crème fraiche och lägg bredvid korven.

  4. 4

    Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Strö över persilja.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Koffe

    Jag tog 800g fryst blomkål. "Såsen" gjorde jag av 5 dl vanlig crème fraiche som jag blandade med torkad basilika, salt och lite oregano tillsammans med några matskedar tomatpuré - jättegott! Blev dock ganska magert även med dubbla mängden blomkål, så skulle föreslå lite kokt potatis som komplement till det här.

  • Torbjörn

    snacka om att polera en skitkorv!

  • SBJ

    Jodå, 250g är ALLDELES för lite. ta en hel paket på 700-800g.

  • Linda

    Jag tycker det låter lite med 250g blomkål till 4 pers om man inte har potatis/gryn/pasta till...