Black bean chocolate cake
  • Tid 45 min + tid att kallna
  • Ugn 175º

Black bean chocolate cake

4.2 (20 betyg)

Smakar som en chokladtryffelkaka.

  • Tillagningstid 45 min + tid att kallna
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 bitar
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 1 dl kallt kaffe
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl socker
  • 2 krm salt
  • ev smaksättning: finrivet skal från 1 apelsin eller 2 tsk hackad mynta
Chokladganache
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Mixa bönorna till ett slätt mos. Tillsätt kaffet och mixa lite till. Rör ihop med övriga ingredienser i en bunke.

  2. 2

    Olja in en liten form med löstagbar botten (ca 18 cm i diameter) och häll i smeten.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen ca 25 min eller tills en provsticka kommer upp torr. Låt svalna helt.

Chokladganache

  1. 1

    Bryt chokladen i små bitar. Koka upp grädden i en kastrull och häll i chokladen. Rör tills chokladen lösts upp. Häll chokladganachen över kakan. Ställ i kylskåp några timmar före servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Havregrädde går även bra att använda istället för vispgrädde.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Ellen, Om du gör receptet i långpanna bör du tredubbla mängden ingredienser. Tänk på att gräddningstiden också måste anpassas då. Hur lång tid det tar kan vi inte svara på eftersom vi inte provlagat, men återkom gärna och berätta hur det går! Lycka till med baket! /Elsa, webbredaktör

  • Ellen

    Går denna att göra i långpanna?

  • Viktoria

    Å jag bytte rapsolja till Änglamarks rapsolja med citronsmak. Gott.

  • Eva Kerstin Linnea

    Så fantastiskt god! En riktig vuxenkaka, passar perfekt i små bitar med en klick vispgrädde.

Visa fler