Blåbärspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

På 30 minuter kan du duka fram och bjuda på den här supergoda smulpajen med blåbär och vit choklad! Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 450 g frysta blåbär
  • 1 msk strösocker
  • 100 g vit choklad
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • glass
  • vaniljsås eller vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. smör i tärningar. Nyp ihop havregryn,vetemjöl, strösocker och salt med smörbitarna till en smulig deg.
  2. Blanda frysta blåbär och strösocker i en pajform, cirka 25 centimeter i diameter. Hacka vit choklad.
  3. Strö smuldegen och den vita chokladen över blåbären. Grädda långt ner i ugnen 30 minuter. Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2020-08-18

ska det inte vara 1 msk salt i ingredienslistan?

Liknande recept

Spara recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladdoppade fruktspett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Karamelliserad getost med hjortron

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad trifle

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 450 g frysta blåbär
  • 1 msk strösocker
  • 100 g vit choklad
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • glass
  • vaniljsås eller vispad grädde

Blåbärspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

På 30 minuter kan du duka fram och bjuda på den här supergoda smulpajen med blåbär och vit choklad! Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. smör i tärningar. Nyp ihop havregryn,vetemjöl, strösocker och salt med smörbitarna till en smulig deg.
  2. Blanda frysta blåbär och strösocker i en pajform, cirka 25 centimeter i diameter. Hacka vit choklad.
  3. Strö smuldegen och den vita chokladen över blåbären. Grädda långt ner i ugnen 30 minuter. Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2020-08-18

ska det inte vara 1 msk salt i ingredienslistan?

Liknande recept

Spara recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladdoppade fruktspett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Karamelliserad getost med hjortron

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad trifle

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(17)