Blåbärs- och citroncheesecake

Betyg (1-5):
3.12 (48 betyg)

Blåbär och lemon curd gillar varandra, och i en maffig cheesecake visar de hur bra de passar ihop.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 12 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • Fyllning:
  • 800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 ägg
  • 500 g blåbär
  • 1 dl lemon curd

Gör så här

  1. Blanda digestivekex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter, och kyl medan fyllningen görs.
  2. Vispa ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, citronskal och salt och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ordentligt.
  3. Dela på smeten. Häll hälften av blåbären i den ena smeten. Häll ner blåbärssmeten i formen. Blanda lemon curd i den andra smeten och häll i formen. Blanda lätt så det blir en marmorerad effekt. Strö över resterande blåbär.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Täck med lite folie om kakan börjar få för mycket färg. Fyllningen kommer att kännas lös när kakan tas ut, men stelnar när den kallnar.
  5. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan försiktigt ur formen med en kniv. Kakan blir godast om den får stå i kylen över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Kladdkaka grundrecept

(779)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(20)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 12 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • Fyllning:
  • 800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 ägg
  • 500 g blåbär
  • 1 dl lemon curd

Blåbärs- och citroncheesecake

Betyg (1-5):
3.12 (48 betyg)

Blåbär och lemon curd gillar varandra, och i en maffig cheesecake visar de hur bra de passar ihop.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda digestivekex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter, och kyl medan fyllningen görs.
  2. Vispa ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, citronskal och salt och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ordentligt.
  3. Dela på smeten. Häll hälften av blåbären i den ena smeten. Häll ner blåbärssmeten i formen. Blanda lemon curd i den andra smeten och häll i formen. Blanda lätt så det blir en marmorerad effekt. Strö över resterande blåbär.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Täck med lite folie om kakan börjar få för mycket färg. Fyllningen kommer att kännas lös när kakan tas ut, men stelnar när den kallnar.
  5. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan försiktigt ur formen med en kniv. Kakan blir godast om den får stå i kylen över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Kladdkaka grundrecept

(779)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies