Biff stroganoff med saltgurka

Biff stroganoff med saltgurka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(67)

En gräddig biff stroganoff som kan göras på ryggbiff eller lövbiff, med dijonsenap och saltgurka. Servera med broccoli och potatis eller ris.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g ryggbiff
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 stor gul lök, strimlad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 200 g saltgurkor (2 gurkor)
  • Till servering
  • 1 kg potatis
  • 500 g lättkokt broccoli eller annan valfri grönsak

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär köttet i strimlor. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i omgångar i smör. Salta och peppra.
  2. Stek löken i smör, tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Stek lite till under omrörning. Häll i vatten, grädde, fond och senap. Häll tillbaka köttet och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner saltgurkan och servera med kokt eller pressad potatis. Toppa ev med finhackad persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2022-01-12

Lite Tabasco passar också väl in!

R Ingvar

2021-10-12

Kanske lite vitlök.

Hanna

2020-11-09

Bland det godaste jag ätit!

Pavel

2020-03-25

Klassisk biff Stroganoff kan vara med svamp, ryggbiff med saltgurkor är Azu.

Biff stroganoff med saltgurka
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g ryggbiff
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 stor gul lök, strimlad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 200 g saltgurkor (2 gurkor)
  • Till servering
  • 1 kg potatis
  • 500 g lättkokt broccoli eller annan valfri grönsak

Biff stroganoff med saltgurka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(67)

En gräddig biff stroganoff som kan göras på ryggbiff eller lövbiff, med dijonsenap och saltgurka. Servera med broccoli och potatis eller ris.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär köttet i strimlor. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i omgångar i smör. Salta och peppra.
  2. Stek löken i smör, tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Stek lite till under omrörning. Häll i vatten, grädde, fond och senap. Häll tillbaka köttet och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner saltgurkan och servera med kokt eller pressad potatis. Toppa ev med finhackad persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2022-01-12

Lite Tabasco passar också väl in!

R Ingvar

2021-10-12

Kanske lite vitlök.

Hanna

2020-11-09

Bland det godaste jag ätit!

Pavel

2020-03-25

Klassisk biff Stroganoff kan vara med svamp, ryggbiff med saltgurkor är Azu.