För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Biff stroganoff med saltgurka

Betyg (1-5):
3.7 (30 betyg)

Biffstroganoff - en krämig och supersmarrig klassiker! Denna med finhackad saltgurka och dijonsenap. Supergott!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g ryggbiff
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 stor gul lök, strimlad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 200 g saltgurkor (2 gurkor)
  • Till servering
  • 1 kg potatis
  • 500 g lättkokt broccoli eller annan valfri grönsak

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär köttet i strimlor. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i omgångar i smör. Salta och peppra.
  2. Stek löken i smör, tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Stek lite till under omrörning. Häll i vatten, grädde, fond och senap. Häll tillbaka köttet och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner saltgurkan och servera med kokt eller pressad potatis. Toppa ev med finhackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pavel

2020-03-25

Klassisk biff Stroganoff kan vara med svamp, ryggbiff med saltgurkor är Azu.

Liknande recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Kött- och grönsakssoppa

(36)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Karibisk köttgryta

(17)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g ryggbiff
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 stor gul lök, strimlad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 200 g saltgurkor (2 gurkor)
  • Till servering
  • 1 kg potatis
  • 500 g lättkokt broccoli eller annan valfri grönsak

Biff stroganoff med saltgurka

Betyg (1-5):
3.7 (30 betyg)

Biffstroganoff - en krämig och supersmarrig klassiker! Denna med finhackad saltgurka och dijonsenap. Supergott!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär köttet i strimlor. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i omgångar i smör. Salta och peppra.
  2. Stek löken i smör, tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Stek lite till under omrörning. Häll i vatten, grädde, fond och senap. Häll tillbaka köttet och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner saltgurkan och servera med kokt eller pressad potatis. Toppa ev med finhackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pavel

2020-03-25

Klassisk biff Stroganoff kan vara med svamp, ryggbiff med saltgurkor är Azu.

Liknande recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Kött- och grönsakssoppa

(36)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Karibisk köttgryta

(17)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)