Biff Rydberg med crème fraiche och pepparrot

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

En klassiker med smakrik pepparrot och dijonssenap.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 500 g entrecôte
  • 750 g tärnad, kokt potatis
  • 3 hackade gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin, till stekning
  • 1 tsk svartpeppar eller vitpeppar
  • Tillbehör:
  • 1 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 0.5 dl dijonsenap
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 skivade tomater

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Koka och stek potatis (använd en färdig fryspåse med potatisbitar för att slippa koka) lök och kött var för sig i en stor stekpanna, potatis och lök mjuka och köttet precis bara genomstekt. (Potatisen kan också stekas i ugnen.)
  2. Lägg upp på fat efter hand och håll varmt.
  3. Blanda potatis, lök och kött eller servera var för sig i grupper.
  4. Salta och peppra.
  5. Servera med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Blom

2015-11-17

Men hallå Rabarbro! Vad spelar kokt eller råstekt potatis för roll om man föredrar det ena framför det andra? Det är ändå pytt-i-panna-känsla, även om det är en lite lyxigare variant.

Barbro Thörn

2015-09-03

Men hallå! Biff Rydberg ska vara med råstekt tärnad potatis, annars är det en helt simpel pytt-i-panna!

Johan Skoglund

2013-03-22

Enkelt och fantastiskt gott oxfilen var lite dyr 490 kr/kilo men det var det värt.

Liknande recept

Taco med röda linser

(13)

Amirs burgare med sköna tillbehör

(3)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(47)

Viltwallenbergare med gräddsås

(5)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Wallenbergare på lammfärs

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g entrecôte
  • 750 g tärnad, kokt potatis
  • 3 hackade gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin, till stekning
  • 1 tsk svartpeppar eller vitpeppar
  • Tillbehör:
  • 1 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 0.5 dl dijonsenap
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 skivade tomater

Biff Rydberg med crème fraiche och pepparrot

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

En klassiker med smakrik pepparrot och dijonssenap.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Koka och stek potatis (använd en färdig fryspåse med potatisbitar för att slippa koka) lök och kött var för sig i en stor stekpanna, potatis och lök mjuka och köttet precis bara genomstekt. (Potatisen kan också stekas i ugnen.)
  2. Lägg upp på fat efter hand och håll varmt.
  3. Blanda potatis, lök och kött eller servera var för sig i grupper.
  4. Salta och peppra.
  5. Servera med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Blom

2015-11-17

Men hallå Rabarbro! Vad spelar kokt eller råstekt potatis för roll om man föredrar det ena framför det andra? Det är ändå pytt-i-panna-känsla, även om det är en lite lyxigare variant.

Barbro Thörn

2015-09-03

Men hallå! Biff Rydberg ska vara med råstekt tärnad potatis, annars är det en helt simpel pytt-i-panna!

Johan Skoglund

2013-03-22

Enkelt och fantastiskt gott oxfilen var lite dyr 490 kr/kilo men det var det värt.

Liknande recept

Taco med röda linser

(13)

Amirs burgare med sköna tillbehör

(3)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(47)

Viltwallenbergare med gräddsås

(5)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Wallenbergare på lammfärs

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies