
Bibimbap (Koreansk pyttipanna)
Betyg (1-5):
Det som gör det så gott är alla olika smaker som möts i skålen.
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 vitlöksklyftor
- 4 msk japansk soja
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk sesamfrön
- 400 g tofu
- Tillbehör:
- 3 dl sushiris, rundkornigt
- 200 g böngroddar
- 1 tsk sesamolja
- 1 gurka
- olja till stekning
- 200 g shiitake eller skogschampinjoner
- 140 g färsk spenat
- salt
- Till servering:
- 4 dl kimchi
- 4 ägg, stekta med lös gula
- 1 dl röd koreansk chilisås
Gör så här
- Skala och pressa vitlöken. Blanda med soja, socker, sesamolja och sesamfrön till en marinad. Skär tofun i stavar och lägg dem i marinaden minst 15 min.
- Koka riset. Lägg böngroddar- na i kokande vatten 30 sek. Häll av vattnet och lägg groddarna i en skål med sesamolja, sesam- frön och 1/2 tsk salt.
- Skiva gurkan tunt på längden. Lägg skivorna på ett fat och strö över 1/2 tsk salt. Borsta eller skölj svampen. Skär den i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn svampen på hög värme under omrörning 2–3 min. Lägg åt sidan.
- Hetta upp lite mer olja i pan- nan. Stek spenaten mjuk på hög värme under omrörning ca 1 min. Lägg åt sidan.
- Bibimbap serveras i portions- skålar. Lägg ris i botten och för- dela böngroddar, gurka, svamp, spenat, tofu och kimchi runt om. Toppa med stekt ägg. Servera med röd koreansk chilisås.
Liknande recept
Bibimbap (Koreansk pyttipanna)
Betyg (1-5):
Det som gör det så gott är alla olika smaker som möts i skålen.
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala och pressa vitlöken. Blanda med soja, socker, sesamolja och sesamfrön till en marinad. Skär tofun i stavar och lägg dem i marinaden minst 15 min.
- Koka riset. Lägg böngroddar- na i kokande vatten 30 sek. Häll av vattnet och lägg groddarna i en skål med sesamolja, sesam- frön och 1/2 tsk salt.
- Skiva gurkan tunt på längden. Lägg skivorna på ett fat och strö över 1/2 tsk salt. Borsta eller skölj svampen. Skär den i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn svampen på hög värme under omrörning 2–3 min. Lägg åt sidan.
- Hetta upp lite mer olja i pan- nan. Stek spenaten mjuk på hög värme under omrörning ca 1 min. Lägg åt sidan.
- Bibimbap serveras i portions- skålar. Lägg ris i botten och för- dela böngroddar, gurka, svamp, spenat, tofu och kimchi runt om. Toppa med stekt ägg. Servera med röd koreansk chilisås.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-11-26
KORIANSKT ????
2015-11-07
Mycket gott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Strek
2018-11-26
KORIANSKT ????
JF
2015-11-07
Mycket gott!