För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Bibimbap (Koreansk pyttipanna)

Betyg (1-5):
2.93 (28 betyg)

Det som gör det så gott är alla olika smaker som möts i skålen.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk sesamfrön
  • 400 g tofu
  • Tillbehör:
  • 3 dl sushiris, rundkornigt
  • 200 g böngroddar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 gurka
  • olja till stekning
  • 200 g shiitake eller skogschampinjoner
  • 140 g färsk spenat
  • salt
  • Till servering:
  • 4 dl kimchi
  • 4 ägg, stekta med lös gula
  • 1 dl röd koreansk chilisås

Gör så här

  1. Skala och pressa vitlöken. Blanda med soja, socker, sesamolja och sesamfrön till en marinad. Skär tofun i stavar och lägg dem i marinaden minst 15 min.
  2. Koka riset. Lägg böngroddar- na i kokande vatten 30 sek. Häll av vattnet och lägg groddarna i en skål med sesamolja, sesam- frön och 1/2 tsk salt.
  3. Skiva gurkan tunt på längden. Lägg skivorna på ett fat och strö över 1/2 tsk salt. Borsta eller skölj svampen. Skär den i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn svampen på hög värme under omrörning 2–3 min. Lägg åt sidan.
  4. Hetta upp lite mer olja i pan- nan. Stek spenaten mjuk på hög värme under omrörning ca 1 min. Lägg åt sidan.
  5. Bibimbap serveras i portions- skålar. Lägg ris i botten och för- dela böngroddar, gurka, svamp, spenat, tofu och kimchi runt om. Toppa med stekt ägg. Servera med röd koreansk chilisås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Strek

2018-11-26

KORIANSKT ????

JF

2015-11-07

Mycket gott!

Liknande recept

Panerad tofu med grönsaksris och ingefärsyoghurt

(7)

Tofugryta med kokosmjölk

(48)

Vegetarisk wok med tofu

(8)

Pulled oats-wok

(8)

Stroganoff med tofu

(27)

Tofu Tikka

(103)

Veganskt grillspett med tofu

(6)

Buddha bowl

(12)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk sesamfrön
  • 400 g tofu
  • Tillbehör:
  • 3 dl sushiris, rundkornigt
  • 200 g böngroddar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 gurka
  • olja till stekning
  • 200 g shiitake eller skogschampinjoner
  • 140 g färsk spenat
  • salt
  • Till servering:
  • 4 dl kimchi
  • 4 ägg, stekta med lös gula
  • 1 dl röd koreansk chilisås

Bibimbap (Koreansk pyttipanna)

Betyg (1-5):
2.93 (28 betyg)

Det som gör det så gott är alla olika smaker som möts i skålen.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och pressa vitlöken. Blanda med soja, socker, sesamolja och sesamfrön till en marinad. Skär tofun i stavar och lägg dem i marinaden minst 15 min.
  2. Koka riset. Lägg böngroddar- na i kokande vatten 30 sek. Häll av vattnet och lägg groddarna i en skål med sesamolja, sesam- frön och 1/2 tsk salt.
  3. Skiva gurkan tunt på längden. Lägg skivorna på ett fat och strö över 1/2 tsk salt. Borsta eller skölj svampen. Skär den i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn svampen på hög värme under omrörning 2–3 min. Lägg åt sidan.
  4. Hetta upp lite mer olja i pan- nan. Stek spenaten mjuk på hög värme under omrörning ca 1 min. Lägg åt sidan.
  5. Bibimbap serveras i portions- skålar. Lägg ris i botten och för- dela böngroddar, gurka, svamp, spenat, tofu och kimchi runt om. Toppa med stekt ägg. Servera med röd koreansk chilisås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Strek

2018-11-26

KORIANSKT ????

JF

2015-11-07

Mycket gott!

Liknande recept

Panerad tofu med grönsaksris och ingefärsyoghurt

(7)

Tofugryta med kokosmjölk

(48)

Vegetarisk wok med tofu

(8)

Pulled oats-wok

(8)

Stroganoff med tofu

(27)

Tofu Tikka

(103)

Veganskt grillspett med tofu

(6)

Buddha bowl

(12)