Bekväm kyckling i gryta

Betyg (1-5):
2.88 (17 betyg)

Lägg kyckling, dragon och potatis i lergrytan. Lättare kan det nästan inte bli.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1.1 kg hel kyckling
  • 3 msk strimlad färsk salvia eller dragon
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 800 g små potatisar
  • 150 g purjolök, i bitar
  • 3 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 2 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Vrid vingarna bakåt på kycklingen och lås dem på ryggen. Gnid in kycklingen med salt, krydda och ev vitlök. Lägg den med bröstet upp i en blötlagd lergryta eller ugnssäker form med lock (t ex av Pyrex). Lägg purjo och potatis runt om och häll på buljong och balsamvinäger.
  2. Sätt in formen i nedre delen av ugnen i kall ugn. Sätt på ugnen och låt kycklingen stå ca 1 timme 30 minuter.

Servering

Servera med sallad och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas

(1)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Kycklingspett med hummus

(5)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(5)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis

(9)

Asiatisk potatissallad med kycklingspett

(2)

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

(18)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.1 kg hel kyckling
  • 3 msk strimlad färsk salvia eller dragon
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 800 g små potatisar
  • 150 g purjolök, i bitar
  • 3 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 2 msk balsamvinäger

Bekväm kyckling i gryta

Betyg (1-5):
2.88 (17 betyg)

Lägg kyckling, dragon och potatis i lergrytan. Lättare kan det nästan inte bli.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vrid vingarna bakåt på kycklingen och lås dem på ryggen. Gnid in kycklingen med salt, krydda och ev vitlök. Lägg den med bröstet upp i en blötlagd lergryta eller ugnssäker form med lock (t ex av Pyrex). Lägg purjo och potatis runt om och häll på buljong och balsamvinäger.
  2. Sätt in formen i nedre delen av ugnen i kall ugn. Sätt på ugnen och låt kycklingen stå ca 1 timme 30 minuter.

Servering

Servera med sallad och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas

(1)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Kycklingspett med hummus

(5)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(5)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis

(9)

Asiatisk potatissallad med kycklingspett

(2)

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies