Bavette al pesto con patate

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Bavette är en pastasort som är lite kraftigare än spagetti och serveras här med pesto, potatis och haricots verts. Små mozzarellabollar och riven parmesan ger ännu mer italiensk känsla till rätten.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g potatis
  • 350 g bavette pasta
  • 150 g färska haricots verts eller sockerärtor
  • 0.5 dl pinjenöt eller solroskärnor
  • 190 g pesto alla genovese
  • salt och svartpeppar
  • 150 g mozzarella mini
  • 1 dl finriven parmesanost
  • basilikablad

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner haricots verts i pastavattnet när 2 min av koktiden återstår.
  2. Rosta pinjenötterna i torr panna till fin färg. Skär den kokta potatisen i mindre bitar. Blanda potatis, pasta, haricots verts och pesto, smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp på ett fat och toppa med pinjenötter, mozzarella, parmesanost och basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lammrostbiff med grekisk potatisgratäng

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Tomat- och basilikapocherad fiskfilé

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Bönfärsbiffar med löksky

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxspett med bakad sötpotatis och blomkålssallad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Färsjärpar med tzatziki och klyftpotatis

Betyg
Betyg
(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g potatis
  • 350 g bavette pasta
  • 150 g färska haricots verts eller sockerärtor
  • 0.5 dl pinjenöt eller solroskärnor
  • 190 g pesto alla genovese
  • salt och svartpeppar
  • 150 g mozzarella mini
  • 1 dl finriven parmesanost
  • basilikablad

Bavette al pesto con patate

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Bavette är en pastasort som är lite kraftigare än spagetti och serveras här med pesto, potatis och haricots verts. Små mozzarellabollar och riven parmesan ger ännu mer italiensk känsla till rätten.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner haricots verts i pastavattnet när 2 min av koktiden återstår.
  2. Rosta pinjenötterna i torr panna till fin färg. Skär den kokta potatisen i mindre bitar. Blanda potatis, pasta, haricots verts och pesto, smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp på ett fat och toppa med pinjenötter, mozzarella, parmesanost och basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Cajunlax med rödkålsslaw och rostad sötpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lammrostbiff med grekisk potatisgratäng

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Tomat- och basilikapocherad fiskfilé

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Bönfärsbiffar med löksky

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxspett med bakad sötpotatis och blomkålssallad

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Färsjärpar med tzatziki och klyftpotatis

Betyg
Betyg
(14)