Basilikastuvad spenat

Betyg (1-5):
2.57 (7 betyg)

Stuvad spenat med sting av chili.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 msk smör
  • 1 stor strimlad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 skivad röd chili
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 300 g färsk spenat
  • 1 kruka grovhackad basilika
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Stek lök, vitlök och chili utan att de tar färg 2–3 min.
  2. Strö över mjöl och rör om. Häll på vatten och koka under omrörning 2 min.
  3. Tillsätt grädde och koka ytterligare ca 3 min.
  4. Lägg i spenat och basilika. Rör tills all spenat mjuknat och smaka av med salt och peppar.

Tips

Gott med rökt lax och potatis, eller med en stekt fläskkotlett. Chilin kan uteslutas om man tycker det blir för hett.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



adam

2014-05-16

Mycket gott. Jag blandade i finskuren purjolök förutom mängden vanlig lök och hällde i tillsammans med spenaten och basilikan. Det förhöjde smaken ytterligare.

Liknande recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Rucolasorbet

(0)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Matig röd linssoppa

(8)

Majsbröd med bacon

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk smör
  • 1 stor strimlad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 skivad röd chili
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 300 g färsk spenat
  • 1 kruka grovhackad basilika
  • svartpeppar
  • salt

Basilikastuvad spenat

Betyg (1-5):
2.57 (7 betyg)

Stuvad spenat med sting av chili.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Stek lök, vitlök och chili utan att de tar färg 2–3 min.
  2. Strö över mjöl och rör om. Häll på vatten och koka under omrörning 2 min.
  3. Tillsätt grädde och koka ytterligare ca 3 min.
  4. Lägg i spenat och basilika. Rör tills all spenat mjuknat och smaka av med salt och peppar.

Tips

Gott med rökt lax och potatis, eller med en stekt fläskkotlett. Chilin kan uteslutas om man tycker det blir för hett.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



adam

2014-05-16

Mycket gott. Jag blandade i finskuren purjolök förutom mängden vanlig lök och hällde i tillsammans med spenaten och basilikan. Det förhöjde smaken ytterligare.

Liknande recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Rucolasorbet

(0)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Matig röd linssoppa

(8)

Majsbröd med bacon

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies