Barnens smarta köttfärspiroger

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Lättlagade piroger med smakrik köttfärsfyllning.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 150 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 550 g pizzadeg
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Strimla vitkål. Dela och strimla löken. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek färsen brun och smulig.
  2. Krydda färsen med salt och svartpeppar. Tillsätt kål och lök och fortsätt att steka under omrörning ca 10 min.
  3. Rulla ut pizzadegen och dra/ kavla ut den något tunnare. Stansa ut 10 cirklar med hjälp av en skål som är ca 20 cm i diameter.
  4. Lägg cirklarna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen i mitten på cirklarna och nyp ihop kanterna inåt.Pensla kanterna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Voilà! Nu är det bara att servera. Om det blev vitkål över kan du servera en vitkålssallad till med olja, vinäger, salt och peppar

Tips

Perfekt picknickmat!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 150 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 550 g pizzadeg
  • 1 ägg

Barnens smarta köttfärspiroger

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Lättlagade piroger med smakrik köttfärsfyllning.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Strimla vitkål. Dela och strimla löken. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek färsen brun och smulig.
  2. Krydda färsen med salt och svartpeppar. Tillsätt kål och lök och fortsätt att steka under omrörning ca 10 min.
  3. Rulla ut pizzadegen och dra/ kavla ut den något tunnare. Stansa ut 10 cirklar med hjälp av en skål som är ca 20 cm i diameter.
  4. Lägg cirklarna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen i mitten på cirklarna och nyp ihop kanterna inåt.Pensla kanterna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Voilà! Nu är det bara att servera. Om det blev vitkål över kan du servera en vitkålssallad till med olja, vinäger, salt och peppar

Tips

Perfekt picknickmat!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies