Barnens kanelknäcke med lingonfärskost

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Härligt kanelknäcke som passar som mellanmål

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 15 g jäst
  • 2.5 dl rumstempererat vatten
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 msk malen kanel
  • 1 dl hela linfrön
  • 2 dl skalade sesamfrön
  • 4 dl vetemjöl
  • Lingonfärskost:
  • 150 g cream cheese
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Smula sönder jäst i en bunke och rör ut i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, sirap, kanel och salt. Rör ner linfrön och sesamfrön. Arbeta in mjölet till en smidig deg i en degblandare eller för hand i ca 5 min. Låt jäsa under bakduk ca 40 min. Kavla degen tunt på ett mjölat bakbord med en kruskavel. Stansa ut knäckebröden med olika pepparkaksformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna och torka till på galler.
  2. Blanda ihop cream cheese med lingon och servera till bröden.

Tips

Sara tipsar: Det är också gott att blanda cream cheese med lingonsylt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Yoghurtbunke - Coop

(16)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Croissanter - Coop

(16)

Enkelt morotsbröd - Coop

(35)

Barnens hemgjorda energi-bar - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 15 g jäst
  • 2.5 dl rumstempererat vatten
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 msk malen kanel
  • 1 dl hela linfrön
  • 2 dl skalade sesamfrön
  • 4 dl vetemjöl
  • Lingonfärskost:
  • 150 g cream cheese
  • 1 dl lingon

Barnens kanelknäcke med lingonfärskost

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Härligt kanelknäcke som passar som mellanmål

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jäst i en bunke och rör ut i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, sirap, kanel och salt. Rör ner linfrön och sesamfrön. Arbeta in mjölet till en smidig deg i en degblandare eller för hand i ca 5 min. Låt jäsa under bakduk ca 40 min. Kavla degen tunt på ett mjölat bakbord med en kruskavel. Stansa ut knäckebröden med olika pepparkaksformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna och torka till på galler.
  2. Blanda ihop cream cheese med lingon och servera till bröden.

Tips

Sara tipsar: Det är också gott att blanda cream cheese med lingonsylt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Yoghurtbunke - Coop

(16)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Croissanter - Coop

(16)

Enkelt morotsbröd - Coop

(35)

Barnens hemgjorda energi-bar - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies