Barnens chili con carne
  • Tid 25 min
  • Ugn 225º

Barnens chili con carne

4.03 (34 betyg)

Världens enklaste chili med hemgjorda chips, avokado och gräddfil.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 400 g kikärtor
  • 500 g chunky tacosås
  • 420 g tomatsås med chili och vitlök
  • 4 tortillabröd
  • 2 avokado
  • 2 dl gräddfil
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg nötfärs och olja i en gryta. Stek tills all färsen är brun. Rör om då och då. Häll kikärtor i ett durkslag. Skölj i kallt vatten. Häll ner dem i grytan. Rör i Taco chunkysås och tomatsås med chili och vitlök. Låt puttra 5–10 min.

  2. 2

    Pensla tortillabröd med olja och lägg på en plåt. Grädda mitt i ugnen, på 225° i 5 min. Bryt sönder bröden till chips.

  3. 3

    Dela avokado på mitten och ta bort kärnorna. Gröp ur dem med en sked och lägg på en tallrik. Mosa avokadon med en gaffel.

  4. 4

    Servera chilin med en klick gräddfil, mosad avokado och tortillachipsen.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sara

    Mums!

  • Barbro

    snabblagat och gott

  • Li

    Mycket Gott ! I love it !

  • Stefan

    Lättlagat och gott om än lite mycket tomatsmak. 8 åringen gillade det, 6 åringen tyckte den sved på läpparna men han är svår att gör nöjd...

Visa fler