Barnens chicken tikka
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Barnens chicken tikka

3 (6 betyg)

Släpp in barnen i köket och låt dem laga maten själva. Detta recept är anpassat för att även de små kockarna ska kunna bjuda på en härlig chicken tikka.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 tsk salt
  • 1 liten citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 liten gurka
  • 1 kruka mynta
  • ris
  • träspett
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek koriander, gurkmeja, paprikapulver, ingefära och kajennpeppar i olivolja.

  2. 2

    Blanda de stekta kryddorna med yoghurt och salt. Pressa i saften av citronen och pressa i vitlöken.

  3. 3

    Skär kycklingfilé i vardera 3 långa bitar. Trä kycklingbitarna på spett.

  4. 4

    Pensla kryddyoghurten på spetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ högt upp i ugnen i 8 min.

  5. 5

    Tärna gurkan. Blanda med myntablad till en sallad. Servera kycklingspetten med ris och gurksalladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar