
Barnens chicken tikka
Betyg (1-5):
Släpp in barnen i köket och låt dem laga maten själva. Detta recept är anpassat för att även de små kockarna ska kunna bjuda på en härlig chicken tikka.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 tsk koriander
- 2 tsk gurkmeja
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk ingefära
- 0.5 tsk kajennpeppar
- 2 msk olivolja
- 2 dl yoghurt (10%)
- 1 liten citron
- 1 vitlöksklyfta
- 600 g kycklingfiléer
- 1 liten gurka
- 1 kruka mynta
- ris
- träspett
- 1 tsk salt
Gör så här
- Stek koriander, gurkmeja, paprikapulver, ingefära och kajennpeppar i olivolja.
- Blanda de stekta kryddorna med yoghurt och salt. Pressa i saften av citronen och pressa i vitlöken.
- Skär kycklingfilé i vardera 3 långa bitar. Trä kycklingbitarna på spett.
- Pensla kryddyoghurten på spetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ högt upp i ugnen i 8 min.
- Tärna gurkan. Blanda med myntablad till en sallad. Servera kycklingspetten med ris och gurksalladen.
Liknande recept
Barnens chicken tikka
Betyg (1-5):
Släpp in barnen i köket och låt dem laga maten själva. Detta recept är anpassat för att även de små kockarna ska kunna bjuda på en härlig chicken tikka.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Stek koriander, gurkmeja, paprikapulver, ingefära och kajennpeppar i olivolja.
- Blanda de stekta kryddorna med yoghurt och salt. Pressa i saften av citronen och pressa i vitlöken.
- Skär kycklingfilé i vardera 3 långa bitar. Trä kycklingbitarna på spett.
- Pensla kryddyoghurten på spetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ högt upp i ugnen i 8 min.
- Tärna gurkan. Blanda med myntablad till en sallad. Servera kycklingspetten med ris och gurksalladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!