För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Barnens chicken tikka

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Släpp in barnen i köket och låt dem laga maten själva. Detta recept är anpassat för att även de små kockarna ska kunna bjuda på en härlig chicken tikka.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 liten citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 liten gurka
  • 1 kruka mynta
  • ris
  • träspett
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Stek koriander, gurkmeja, paprikapulver, ingefära och kajennpeppar i olivolja.
  2. Blanda de stekta kryddorna med yoghurt och salt. Pressa i saften av citronen och pressa i vitlöken.
  3. Skär kycklingfilé i vardera 3 långa bitar. Trä kycklingbitarna på spett.
  4. Pensla kryddyoghurten på spetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ högt upp i ugnen i 8 min.
  5. Tärna gurkan. Blanda med myntablad till en sallad. Servera kycklingspetten med ris och gurksalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling marengo

(29)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(30)

Klassisk paella

(13)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Thainudlar med kycklingfärssås

(68)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(17)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Kycklingwok med cashewnötter

(79)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 liten citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 liten gurka
  • 1 kruka mynta
  • ris
  • träspett
  • 1 tsk salt

Barnens chicken tikka

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Släpp in barnen i köket och låt dem laga maten själva. Detta recept är anpassat för att även de små kockarna ska kunna bjuda på en härlig chicken tikka.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek koriander, gurkmeja, paprikapulver, ingefära och kajennpeppar i olivolja.
  2. Blanda de stekta kryddorna med yoghurt och salt. Pressa i saften av citronen och pressa i vitlöken.
  3. Skär kycklingfilé i vardera 3 långa bitar. Trä kycklingbitarna på spett.
  4. Pensla kryddyoghurten på spetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ högt upp i ugnen i 8 min.
  5. Tärna gurkan. Blanda med myntablad till en sallad. Servera kycklingspetten med ris och gurksalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling marengo

(29)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(30)

Klassisk paella

(13)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Thainudlar med kycklingfärssås

(68)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(17)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Kycklingwok med cashewnötter

(79)