För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Barnens bästa renskavsgryta

Betyg (1-5):
3.72 (36 betyg)

Superenkel och god renskavsgryta med svamp, lök och grädde

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 480 g fryst renskav
  • smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 msk ljus redning
  • 800 g potatis
  • rårörda lingon
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skär champinjoner i mindre bitar. Dela löken på mitten genom roten. Skala och skär i strimlor.
  2. Stek den frysta renskaven i en klick smör i het stekpanna. Dra isär bitarna och vänd när de har fått stekyta.
  3. Lägg köttet på en tallrik. Stek svamp och lök. Lägg tillbaka köttet när löken mjuknat. Pressa ner vitlök och krydda med salt och svartpeppar.
  4. Häll i grädde och mjölk och låt allt småputtra ca 5 min. Häll i soja och färdig redning. Rör om ordentligt. Servera renskavsgrytan med kokt potatis och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viveka

2018-03-30

Super gott!

Maria

2018-01-17

Fredagsfavorit! Gott & enkelt

Anita

2017-11-29

Supergott och enkelt ;) mums

Josefin

2017-10-15

VÄRDENS BÄSTA MAT ❤️!

Birgitta

2017-07-13

Mycket gott och lättlagat

Cecilia

2017-04-27

Mums!

Liknande recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Klassisk kalops

(7)

Kassler med färskpotatismush

(21)

Bolognese

(9)

Köttbullar i grönpepparsås

(66)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(62)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 480 g fryst renskav
  • smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 msk ljus redning
  • 800 g potatis
  • rårörda lingon
  • 1 tsk salt

Barnens bästa renskavsgryta

Betyg (1-5):
3.72 (36 betyg)

Superenkel och god renskavsgryta med svamp, lök och grädde

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skär champinjoner i mindre bitar. Dela löken på mitten genom roten. Skala och skär i strimlor.
  2. Stek den frysta renskaven i en klick smör i het stekpanna. Dra isär bitarna och vänd när de har fått stekyta.
  3. Lägg köttet på en tallrik. Stek svamp och lök. Lägg tillbaka köttet när löken mjuknat. Pressa ner vitlök och krydda med salt och svartpeppar.
  4. Häll i grädde och mjölk och låt allt småputtra ca 5 min. Häll i soja och färdig redning. Rör om ordentligt. Servera renskavsgrytan med kokt potatis och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viveka

2018-03-30

Super gott!

Maria

2018-01-17

Fredagsfavorit! Gott & enkelt

Anita

2017-11-29

Supergott och enkelt ;) mums

Josefin

2017-10-15

VÄRDENS BÄSTA MAT ❤️!

Birgitta

2017-07-13

Mycket gott och lättlagat

Cecilia

2017-04-27

Mums!

Liknande recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Klassisk kalops

(7)

Kassler med färskpotatismush

(21)

Bolognese

(9)

Köttbullar i grönpepparsås

(66)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(62)