Barnens bästa renskavsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.72 (47 betyg)

Superenkel och god renskavsgryta med svamp, lök och grädde

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 480 g fryst renskav
  • smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 msk ljus redning
  • 800 g potatis
  • rårörda lingon
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skär champinjoner i mindre bitar. Dela löken på mitten genom roten. Skala och skär i strimlor.
  2. Stek den frysta renskaven i en klick smör i het stekpanna. Dra isär bitarna och vänd när de har fått stekyta.
  3. Lägg köttet på en tallrik. Stek svamp och lök. Lägg tillbaka köttet när löken mjuknat. Pressa ner vitlök och krydda med salt och svartpeppar.
  4. Häll i grädde och mjölk och låt allt småputtra ca 5 min. Häll i soja och färdig redning. Rör om ordentligt. Servera renskavsgrytan med kokt potatis och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nom

2020-10-21

nom nom nom

Viveka

2018-03-30

Super gott!

Maria

2018-01-17

Fredagsfavorit! Gott & enkelt

Anita

2017-11-29

Supergott och enkelt ;) mums

Josefin

2017-10-15

VÄRDENS BÄSTA MAT ❤️!

Birgitta

2017-07-13

Mycket gott och lättlagat

Cecilia

2017-04-27

Mums!

Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 480 g fryst renskav
  • smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 msk ljus redning
  • 800 g potatis
  • rårörda lingon
  • 1 tsk salt

Barnens bästa renskavsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.72 (47 betyg)

Superenkel och god renskavsgryta med svamp, lök och grädde

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skär champinjoner i mindre bitar. Dela löken på mitten genom roten. Skala och skär i strimlor.
  2. Stek den frysta renskaven i en klick smör i het stekpanna. Dra isär bitarna och vänd när de har fått stekyta.
  3. Lägg köttet på en tallrik. Stek svamp och lök. Lägg tillbaka köttet när löken mjuknat. Pressa ner vitlök och krydda med salt och svartpeppar.
  4. Häll i grädde och mjölk och låt allt småputtra ca 5 min. Häll i soja och färdig redning. Rör om ordentligt. Servera renskavsgrytan med kokt potatis och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nom

2020-10-21

nom nom nom

Viveka

2018-03-30

Super gott!

Maria

2018-01-17

Fredagsfavorit! Gott & enkelt

Anita

2017-11-29

Supergott och enkelt ;) mums

Josefin

2017-10-15

VÄRDENS BÄSTA MAT ❤️!

Birgitta

2017-07-13

Mycket gott och lättlagat

Cecilia

2017-04-27

Mums!

Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)