För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Barnens bästa caesarsallad

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Lättlagad caesarsallad med räkor, krutonger och parmesan.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 6 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 romansalladshuvuden
  • 12 körsbärstomater
  • 100 g sockerärter
  • 1 kg räkor eller 300 g i lag
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Riv parmesanost fint. Blanda med majonnäs och vitlök. Tärna brödskivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Blanda med flingsalt.
  2. Rosta krutongerna mitt i ugnen 7–8 minuter. Skär romansallad i bitar. Blanda med dressingen. Dela körsbärstomaterna.
  3. Dela sockerärter på längden. Skala räkor eller låt räckor i lag rinna av. Hyvla parmesanost med osthyvel.
  4. Blanda räkor, sallad, krutonger och grönsaker med parmesan och servera på ett stort fat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

(0)

Caesarsallad med räkor

(27)

Blomkålssoppa med saffran och räkor

(5)

Laxsmörgås med avokado och räkor

(9)

Sparrispaj med dillmarinerade räkor

(52)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Räk- och kräftsallad med matvete

(72)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 6 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 romansalladshuvuden
  • 12 körsbärstomater
  • 100 g sockerärter
  • 1 kg räkor eller 300 g i lag
  • 50 g parmesanost

Barnens bästa caesarsallad

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Lättlagad caesarsallad med räkor, krutonger och parmesan.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Riv parmesanost fint. Blanda med majonnäs och vitlök. Tärna brödskivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Blanda med flingsalt.
  2. Rosta krutongerna mitt i ugnen 7–8 minuter. Skär romansallad i bitar. Blanda med dressingen. Dela körsbärstomaterna.
  3. Dela sockerärter på längden. Skala räkor eller låt räckor i lag rinna av. Hyvla parmesanost med osthyvel.
  4. Blanda räkor, sallad, krutonger och grönsaker med parmesan och servera på ett stort fat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

(0)

Caesarsallad med räkor

(27)

Blomkålssoppa med saffran och räkor

(5)

Laxsmörgås med avokado och räkor

(9)

Sparrispaj med dillmarinerade räkor

(52)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Räk- och kräftsallad med matvete

(72)