Banankaka med kesellatopping
  • Tid 45 min + tid att svalna
  • Ugn 175º

Banankaka med kesellatopping

3.36 (25 betyg)

Mjuk och god banankaka toppad med kesella och mandel.

  • Tillagningstid 45 min + tid att svalna
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 2 mosade mogna bananer
  • 1.5 msk rivet citron skal
  • 2 msk pressa citron
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk mortlade kardemumma kärnor
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk bakpulver
Topping:
  • 250 g kesella eller kvarg
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 rostad flagad mandel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

  2. 2

    Tillsätt banan, citronskal och -saft.

  3. 3

    Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smör- och bananblandningen.

  4. 4

    Häll smeten i en smord, bröad bakform som rymmer 1,5 liter. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter. Låt kakan svalna.

Topping

  1. 1

    Rör ihop kesella, socker och kanel. Bred toppingen över kakan och strö över flagad mandel.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kerstin Björkman

    Hej! Gör det nå´t om man tar en hel flagad mandel?