Banankaka med kesellatopping

Betyg (1-5):
3.36 (25 betyg)

Mjuk och god banankaka toppad med kesella och mandel.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 2 mosade mogna bananer
  • 1.5 msk rivet citron skal
  • 2 msk pressa citron
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk mortlade kardemumma kärnor
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping:
  • 250 g kesella eller kvarg
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 rostad flagad mandel

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Tillsätt banan, citronskal och -saft.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smör- och bananblandningen.
  4. Häll smeten i en smord, bröad bakform som rymmer 1,5 liter. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter. Låt kakan svalna.

Topping

  1. Rör ihop kesella, socker och kanel. Bred toppingen över kakan och strö över flagad mandel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin Björkman

2012-05-15

Hej! Gör det nå´t om man tar en hel flagad mandel?

Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(4)

Smarriga havrekorgar

(0)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Hallontarte

(34)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vit chokladtryffel

(35)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 2 mosade mogna bananer
  • 1.5 msk rivet citron skal
  • 2 msk pressa citron
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk mortlade kardemumma kärnor
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping:
  • 250 g kesella eller kvarg
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 rostad flagad mandel

Banankaka med kesellatopping

Betyg (1-5):
3.36 (25 betyg)

Mjuk och god banankaka toppad med kesella och mandel.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Tillsätt banan, citronskal och -saft.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smör- och bananblandningen.
  4. Häll smeten i en smord, bröad bakform som rymmer 1,5 liter. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter. Låt kakan svalna.

Topping

  1. Rör ihop kesella, socker och kanel. Bred toppingen över kakan och strö över flagad mandel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin Björkman

2012-05-15

Hej! Gör det nå´t om man tar en hel flagad mandel?

Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(4)

Smarriga havrekorgar

(0)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Hallontarte

(34)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vit chokladtryffel

(35)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies