Banankaka med choklad och nötter
  • Tid 30 min + 50 min i ugnen
  • Ugn 175º

Banankaka med choklad och nötter

4.29 (7 betyg)

  • Tillagningstid 30 min + 50 min i ugnen
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 bitar
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 små bananer
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl mörk sirap
Chokladglasyr och topping:
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk vispgrädde
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna. Blanda mjöl, choklad, nötter, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Vänd ner banan, sirap, mjölblandningen och smör i äggvispet. Rör till en jämn smet.

  2. 2

    Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Låt svalna i sin form.

  3. 3

    Smält chokladen i grädden i en liten kastrull. Häll glasyren över kakan och strö över nötterna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd gärna bananer som blivit kvar i fruktskålen och blivit brunprickiga.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar