Bananbröd med kokosgrädde och bär

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Ljuvligt bananbröd, med krämig kokosgrädde. Såsen med sesam känns ny! Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 100 g mandelmjöl
  • 100 g bovetemjöl
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 bananer
  • 0.5 dl kallpressad olivolja + extra till formen
  • 0.5 dl lönnsirap
  • 4 ägg
  • 0.5 dl havredryck eller liknande
  • Till servering
  • 0.5 dl ljus tahini
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk lönnsirap
  • 1.5 dl kokosgrädde, t ex hallon och blåbär
  • hallon och blåbär
  • färsk mynta, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa bananerna och blanda med olja och sirap.
  2. Vänd ner de torra ingredienserna i bananmoset lite i taget och blanda till en jämn smet. Vispa upp äggen med havredrycken och rör ner lite i taget till en jämn smet.
  3. Olja en brödform som rymmer 1 ½ liter. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten och häll i smeten. Baka mitt i ugnen 40–50 min. Känn med en sticka att den är torr. Låt svalna ca 5 min i formen, vänd upp på ett galler och låt svalna.
  4. vänd upp på ett galler och låt svalna. Vispa tahini och vatten till en krämig sås, smaka av med salt. Tillsätt ev lite lönnsirap.
  5. Vispa kokosgrädden fluffig. Servera bananbrödet i skivor med kokosgrädde, färska bär och tahinisås. Garnera ev med mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



18 st
  • Ingredienser (18)
  • 100 g mandelmjöl
  • 100 g bovetemjöl
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 bananer
  • 0.5 dl kallpressad olivolja + extra till formen
  • 0.5 dl lönnsirap
  • 4 ägg
  • 0.5 dl havredryck eller liknande
  • Till servering
  • 0.5 dl ljus tahini
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk lönnsirap
  • 1.5 dl kokosgrädde, t ex hallon och blåbär
  • hallon och blåbär
  • färsk mynta, till garnering

Bananbröd med kokosgrädde och bär

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Ljuvligt bananbröd, med krämig kokosgrädde. Såsen med sesam känns ny! Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa bananerna och blanda med olja och sirap.
  2. Vänd ner de torra ingredienserna i bananmoset lite i taget och blanda till en jämn smet. Vispa upp äggen med havredrycken och rör ner lite i taget till en jämn smet.
  3. Olja en brödform som rymmer 1 ½ liter. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten och häll i smeten. Baka mitt i ugnen 40–50 min. Känn med en sticka att den är torr. Låt svalna ca 5 min i formen, vänd upp på ett galler och låt svalna.
  4. vänd upp på ett galler och låt svalna. Vispa tahini och vatten till en krämig sås, smaka av med salt. Tillsätt ev lite lönnsirap.
  5. Vispa kokosgrädden fluffig. Servera bananbrödet i skivor med kokosgrädde, färska bär och tahinisås. Garnera ev med mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies