
Bananbröd med kokosgrädde och bär
Betyg (1-5):
Ljuvligt bananbröd, med krämig kokosgrädde. Såsen med sesam känns ny! Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson
Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (20)
- 100 g mandelmjöl
- 100 g bovetemjöl
- 2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 4 bananer
- 0.5 dl kallpressad olivolja + extra till formen
- 0.5 dl lönnsirap
- 4 ägg
- 0.5 dl havredryck eller liknande
- 0.5 tsk salt
- Till servering
- 0.5 dl ljus tahini
- 0.5 dl vatten
- 1 msk lönnsirap
- 1.5 dl kokosgrädde, t ex hallon och blåbär
- hallon och blåbär
- färsk mynta, till garnering
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa bananerna och blanda med olja och sirap.
- Vänd ner de torra ingredienserna i bananmoset lite i taget och blanda till en jämn smet. Vispa upp äggen med havredrycken och rör ner lite i taget till en jämn smet.
- Olja en brödform som rymmer 1 ½ liter. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten och häll i smeten. Baka mitt i ugnen 40–50 min. Känn med en sticka att den är torr. Låt svalna ca 5 min i formen, vänd upp på ett galler och låt svalna.
- vänd upp på ett galler och låt svalna. Vispa tahini och vatten till en krämig sås, smaka av med salt. Tillsätt ev lite lönnsirap.
- Vispa kokosgrädden fluffig. Servera bananbrödet i skivor med kokosgrädde, färska bär och tahinisås. Garnera ev med mynta.
Liknande recept
Bananbröd med kokosgrädde och bär
Betyg (1-5):
Ljuvligt bananbröd, med krämig kokosgrädde. Såsen med sesam känns ny! Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson
Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa bananerna och blanda med olja och sirap.
- Vänd ner de torra ingredienserna i bananmoset lite i taget och blanda till en jämn smet. Vispa upp äggen med havredrycken och rör ner lite i taget till en jämn smet.
- Olja en brödform som rymmer 1 ½ liter. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten och häll i smeten. Baka mitt i ugnen 40–50 min. Känn med en sticka att den är torr. Låt svalna ca 5 min i formen, vänd upp på ett galler och låt svalna.
- vänd upp på ett galler och låt svalna. Vispa tahini och vatten till en krämig sås, smaka av med salt. Tillsätt ev lite lönnsirap.
- Vispa kokosgrädden fluffig. Servera bananbrödet i skivor med kokosgrädde, färska bär och tahinisås. Garnera ev med mynta.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!