Baconlindad torskrygg med potatiskross
  • Tid 35 min

Baconlindad torskrygg med potatiskross

3.92 (12 betyg)

God fiskrätt med bacon som ger härlig sälta åt torsken, serveras med potatiskross toppad med ost.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 500 g torskryggfilé
  • 130 g bacon
  • 20 g smör
  • 1 dl riven ost cheddar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • olja till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten i en stor kastrull. Låt broccolin ånga i en sil ovanför (under lock) eller koka med i vattnet de sista 4 minuterna.

  2. 2

    Torka av fiskbitarna och linda baconskivorna runt. Hetta upp en stekpanna och stek i några droppar olja till fin färg runt om och tills fisken har en innertemperatur på ca 50°.

  3. 3

    Lyft upp broccolin och häll av vattnet. Krossa potatisen med en ballongvisp eller potatiskross. Klicka i smöret och strö över riven ost och gräslök. Vänd runt ett varv och servera direkt.

  4. 4

    Servera fisken med potatiskrosset. Lägg ev en klick smör på broccolin och smula över lite flingsalt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Torskpaketen funkar bra att grilla om vädret inbjuder till det!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Stefan

    God och lättlagad rätt. Jag stekte på fisken och körde sedan klart den i ugnen (150 grader) istället, lättare att kontrollera innertempen då. Behövs salt både på fisk och i moset.

  • Inger

    Super gott. Är ingen fiskälskare, men denna rätt kommer jag göra ofta

  • Lina

    Så gott! Potatiskrosset var jättegott, det ska jag göra fler gånger! Jag saltade ganska mycket och hade i en skvätt olivolja.