Bacon över the top

Bacon över the top

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Hemgjorda korvar med smak av fänkål, chili, paprika och bacon.

Tillagningstid: 2 timmar + tid att torka + 1 dygn i kylskåp
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15-20 Korvsnurror:
  • 1 kg tärnat fläskkött
  • 300 g strimlat knaperstekt bacon
  • 2.5 dl hackad persilja
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • 1 msk kajennpeppar (kan uteslutas)
  • 2 tsk chiliflakes
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 msk Picante Pimentón de La Vera
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 2.5 dl iskallt rödvin
  • 1 msk salt
  • 6-8 portioner senapsslaw:
  • 600 g strimlad salladskål (ett halvt huvud)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl senap
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl socker
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk bruna senapsfrön
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 7 hamburgerbröd
  • ketchup, gärna chili
  • 150 g finstrimlat, knaperstekt bacon

Gör så här

  1. Mal köttet på den fina hålskivan. Blanda färs med bacon, kryddor och rödvin ordentligt, cirka 10 minuter. Provstek en bit av färsen och smaka av.
  2. Stoppa smeten i fjälster, gör cirka 20 centimeter långa korvar, snurra ihop och fäst med en grillpinne.
  3. Lägg på galler och torka cirka 30 minuter innan de läggs i kylskåp. Låt helst korven vila ett dygn innan servering, så hinner smakerna utveckla sig lite mer.
  4. Skölj salladen ordentligt i iskallt vatten. Låt rinna av ordentligt i durkslag eller salladsslunga.
  5. Blanda alla övriga ingredienser, smaka av. Vänd ner kålstrimlorna och låt stå kallt fram till servering. Grilla eller stek korven, med pinnen kvar, cirka 8 minuter. Servera med hamburgerbröd, senapsslaw och toppa med lite ketchup och baconkrisp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina nelson

2015-08-23

Var köper man pimenton, finns ej på coop i kalmar

Liknande recept

Spara recept

Kalvkotletter med kaprissås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad biff med grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Helgrillad oxfilé med rostad potatissallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Plommonfylld kotlettrad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Marinerade lammracks med rostad potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Bacon över the top
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 15-20 Korvsnurror:
  • 1 kg tärnat fläskkött
  • 300 g strimlat knaperstekt bacon
  • 2.5 dl hackad persilja
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • 1 msk kajennpeppar (kan uteslutas)
  • 2 tsk chiliflakes
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 msk Picante Pimentón de La Vera
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 2.5 dl iskallt rödvin
  • 1 msk salt
  • 6-8 portioner senapsslaw:
  • 600 g strimlad salladskål (ett halvt huvud)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl senap
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl socker
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk bruna senapsfrön
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 7 hamburgerbröd
  • ketchup, gärna chili
  • 150 g finstrimlat, knaperstekt bacon

Bacon över the top

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Hemgjorda korvar med smak av fänkål, chili, paprika och bacon.

Tillagningstid: 2 timmar + tid att torka + 1 dygn i kylskåp
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mal köttet på den fina hålskivan. Blanda färs med bacon, kryddor och rödvin ordentligt, cirka 10 minuter. Provstek en bit av färsen och smaka av.
  2. Stoppa smeten i fjälster, gör cirka 20 centimeter långa korvar, snurra ihop och fäst med en grillpinne.
  3. Lägg på galler och torka cirka 30 minuter innan de läggs i kylskåp. Låt helst korven vila ett dygn innan servering, så hinner smakerna utveckla sig lite mer.
  4. Skölj salladen ordentligt i iskallt vatten. Låt rinna av ordentligt i durkslag eller salladsslunga.
  5. Blanda alla övriga ingredienser, smaka av. Vänd ner kålstrimlorna och låt stå kallt fram till servering. Grilla eller stek korven, med pinnen kvar, cirka 8 minuter. Servera med hamburgerbröd, senapsslaw och toppa med lite ketchup och baconkrisp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina nelson

2015-08-23

Var köper man pimenton, finns ej på coop i kalmar

Liknande recept

Spara recept

Kalvkotletter med kaprissås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad biff med grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Helgrillad oxfilé med rostad potatissallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Plommonfylld kotlettrad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Marinerade lammracks med rostad potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)