För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Avslappnad chokladkaka med citrussallad

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Prova denna superenkla och goda chokladkaka med citrusfrukter som är perfekt att göra när tiden är knapp. Recept ur kokboken 10 anledningar att inte bjuda hem folk. av Martina Haag

Tillagningstid: 10 min + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 4 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grovhackade nöt, t ex hasselnötter
  • Till servering
  • 4 blandade citrusfrukter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, 24–26 cm i diameter.
  2. Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40 min.
  3. Skala citrusfrukterna så att allt vitt är borta och skär ut klyftorna utan att få med skinnet. Om du vill: lägg ut klyftorna fint på kakan när den kallnat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(8)

Chokladdoppade fruktspett

(7)

Blåbärspaj

(8)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(8)

Fruktspett med kolasås på vit choklad

(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 4 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grovhackade nöt, t ex hasselnötter
  • Till servering
  • 4 blandade citrusfrukter

Avslappnad chokladkaka med citrussallad

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Prova denna superenkla och goda chokladkaka med citrusfrukter som är perfekt att göra när tiden är knapp. Recept ur kokboken 10 anledningar att inte bjuda hem folk. av Martina Haag

Tillagningstid: 10 min + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, 24–26 cm i diameter.
  2. Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40 min.
  3. Skala citrusfrukterna så att allt vitt är borta och skär ut klyftorna utan att få med skinnet. Om du vill: lägg ut klyftorna fint på kakan när den kallnat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(8)

Chokladdoppade fruktspett

(7)

Blåbärspaj

(8)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(8)

Fruktspett med kolasås på vit choklad

(2)