Aussie bowl

Aussie bowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Krämig avokado och sötpotatis ärså gott till hummusen och det syrligagranatäpplet.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl hirs eller quinoa
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 600 g sötpotatis, tärnad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 40 g grönkålsblad gärna späda på kruka
  • 2 avokador, mosade
  • 1 grapefrukt, skivad
  • 1 granatäpple
  • 350 g silkestofu i bitar/stavar eller halloumi
  • 50 g vitlöksgroddar eller andra groddar
  • 0.5 tsk salt
  • Rödbetshummus
  • 125 g färdigkokt rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt

Gör så här

  1. Koka hirsen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med limesaft och olja.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek sötpotatisen till fin färg och genomstekt, ca 7 min. Salta.

Rödbetshummus:

  1. Mixa kikärter och rödbetor till en slät röra. Blanda i vitlök, citronsaft och spiskummin. Smaka av med salt.
  2. Fördela hirs, sötpotatis, rödbetshummus, resten av grönsakerna och tofu/halloumi i serveringsskålar. Toppa med vitlöksgroddar.

Tips

Krama grönkålen lätt med lite olja och salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kikärtscurry

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Falafel med saffransstekt blomkålsris

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nudelsallad med mango och cashewnötter

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Enkel kycklinggryta

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Aussie bowl
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 3 dl hirs eller quinoa
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 600 g sötpotatis, tärnad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 40 g grönkålsblad gärna späda på kruka
  • 2 avokador, mosade
  • 1 grapefrukt, skivad
  • 1 granatäpple
  • 350 g silkestofu i bitar/stavar eller halloumi
  • 50 g vitlöksgroddar eller andra groddar
  • 0.5 tsk salt
  • Rödbetshummus
  • 125 g färdigkokt rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt

Aussie bowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Krämig avokado och sötpotatis ärså gott till hummusen och det syrligagranatäpplet.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka hirsen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med limesaft och olja.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek sötpotatisen till fin färg och genomstekt, ca 7 min. Salta.

Rödbetshummus:

  1. Mixa kikärter och rödbetor till en slät röra. Blanda i vitlök, citronsaft och spiskummin. Smaka av med salt.
  2. Fördela hirs, sötpotatis, rödbetshummus, resten av grönsakerna och tofu/halloumi i serveringsskålar. Toppa med vitlöksgroddar.

Tips

Krama grönkålen lätt med lite olja och salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kikärtscurry

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Falafel med saffransstekt blomkålsris

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nudelsallad med mango och cashewnötter

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Enkel kycklinggryta

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)