Aussie bowl
  • Tid 35 min

Aussie bowl

4.86 (7 betyg)

Krämig avokado och sötpotatis ärså gott till hummusen och det syrligagranatäpplet.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl hirs eller quinoa
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 600 g sötpotatis, tärnad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 40 g grönkålsblad gärna späda på kruka
  • 2 avokador, mosade
  • 1 grapefrukt, skivad
  • 1 granatäpple
  • 350 g silkestofu i bitar/stavar eller halloumi
  • 50 g vitlöksgroddar eller andra groddar
Rödbetshummus
  • 125 g färdigkokt rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk mald spiskummin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka hirsen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med limesaft och olja.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och stek sötpotatisen till fin färg och genomstekt, ca 7 min. Salta.

Rödbetshummus:

  1. 1

    Mixa kikärter och rödbetor till en slät röra. Blanda i vitlök, citronsaft och spiskummin. Smaka av med salt.

  2. 2

    Fördela hirs, sötpotatis, rödbetshummus, resten av grönsakerna och tofu/halloumi i serveringsskålar. Toppa med vitlöksgroddar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Krama grönkålen lätt med lite olja och salt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar