
Aussie bowl
Betyg (1-5):
Krämig avokado och sötpotatis ärså gott till hummusen och det syrligagranatäpplet.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl hirs eller quinoa
- 0.5 lime, pressad saft
- 1 msk olivolja
- 600 g sötpotatis, tärnad
- 1 msk olivolja, till stekning
- 40 g grönkålsblad gärna späda på kruka
- 2 avokador, mosade
- 1 grapefrukt, skivad
- 1 granatäpple
- 350 g silkestofu i bitar/stavar eller halloumi
- 50 g vitlöksgroddar eller andra groddar
- 0.5 tsk salt
- Rödbetshummus
- 125 g färdigkokt rödbeta
- 400 g kokta kikärtor, sköljda
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 0.5 citron, pressad saft
- 1 tsk mald spiskummin
- salt
Gör så här
- Koka hirsen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med limesaft och olja.
- Hetta upp en stekpanna och stek sötpotatisen till fin färg och genomstekt, ca 7 min. Salta.
Rödbetshummus:
- Mixa kikärter och rödbetor till en slät röra. Blanda i vitlök, citronsaft och spiskummin. Smaka av med salt.
- Fördela hirs, sötpotatis, rödbetshummus, resten av grönsakerna och tofu/halloumi i serveringsskålar. Toppa med vitlöksgroddar.
Tips

Krama grönkålen lätt med lite olja och salt.
Aussie bowl
Betyg (1-5):
Krämig avokado och sötpotatis ärså gott till hummusen och det syrligagranatäpplet.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka hirsen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med limesaft och olja.
- Hetta upp en stekpanna och stek sötpotatisen till fin färg och genomstekt, ca 7 min. Salta.
Rödbetshummus:
- Mixa kikärter och rödbetor till en slät röra. Blanda i vitlök, citronsaft och spiskummin. Smaka av med salt.
- Fördela hirs, sötpotatis, rödbetshummus, resten av grönsakerna och tofu/halloumi i serveringsskålar. Toppa med vitlöksgroddar.
Tips

Krama grönkålen lätt med lite olja och salt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!