Aussie bowl

Betyg (1-5):
4.82 (11 betyg)

Krämig avokado och sötpotatis ärså gott till hummusen och det syrligagranatäpplet.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 3 dl hirs eller quinoa
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 600 g sötpotatis, tärnad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 40 g grönkålsblad gärna späda på kruka
  • 2 avokador, mosade
  • 1 grapefrukt, skivad
  • 1 granatäpple
  • 350 g silkestofu i bitar/stavar eller halloumi
  • 50 g vitlöksgroddar eller andra groddar
  • 0.5 tsk salt
  • Rödbetshummus
  • 125 g färdigkokt rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt

Gör så här

  1. Koka hirsen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med limesaft och olja.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek sötpotatisen till fin färg och genomstekt, ca 7 min. Salta.

Rödbetshummus:

  1. Mixa kikärter och rödbetor till en slät röra. Blanda i vitlök, citronsaft och spiskummin. Smaka av med salt.
  2. Fördela hirs, sötpotatis, rödbetshummus, resten av grönsakerna och tofu/halloumi i serveringsskålar. Toppa med vitlöksgroddar.

Tips

Krama grönkålen lätt med lite olja och salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

(47)

Sweet chililax med ananas och couscous

(17)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Sweet corn kachumbari

(5)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 3 dl hirs eller quinoa
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 600 g sötpotatis, tärnad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 40 g grönkålsblad gärna späda på kruka
  • 2 avokador, mosade
  • 1 grapefrukt, skivad
  • 1 granatäpple
  • 350 g silkestofu i bitar/stavar eller halloumi
  • 50 g vitlöksgroddar eller andra groddar
  • 0.5 tsk salt
  • Rödbetshummus
  • 125 g färdigkokt rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt

Aussie bowl

Betyg (1-5):
4.82 (11 betyg)

Krämig avokado och sötpotatis ärså gott till hummusen och det syrligagranatäpplet.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka hirsen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med limesaft och olja.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek sötpotatisen till fin färg och genomstekt, ca 7 min. Salta.

Rödbetshummus:

  1. Mixa kikärter och rödbetor till en slät röra. Blanda i vitlök, citronsaft och spiskummin. Smaka av med salt.
  2. Fördela hirs, sötpotatis, rödbetshummus, resten av grönsakerna och tofu/halloumi i serveringsskålar. Toppa med vitlöksgroddar.

Tips

Krama grönkålen lätt med lite olja och salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

(47)

Sweet chililax med ananas och couscous

(17)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Sweet corn kachumbari

(5)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies