Auberginecurry med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Nyttigt och kryddstarkt lax.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 700 g auberginer, i centimetertjocka bitar
  • 1 urkärnad, finstrimlad grön chili
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk currypasta (tikka masala) eller mer för starkare smak
  • 5 dl vatten
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk matolja till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i stora kuber. Lägg dem i kylen.
  2. Fräs vitlök och kummin i matolja ca 1 minut utan att det får färg.
  3. Tillsätt lök, auberginebitar och spansk peppar och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Häll i de passerade tomaterna, currypastan och vatten. Låt ingredienserna koka upp. Låt grytan sjuda i 30 minuter.
  5. Rör ner matlagningsyoghurten och laxkuberna och låt det sjuda i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera auberginecurryn toppad med färsk koriander, ett gott Basmatiris och en stark Mango Chutney.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina

2013-09-23

Vad gott!!!

Liknande recept

Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g laxfilé
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 700 g auberginer, i centimetertjocka bitar
  • 1 urkärnad, finstrimlad grön chili
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk currypasta (tikka masala) eller mer för starkare smak
  • 5 dl vatten
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk matolja till stekning
  • 1 tsk salt

Auberginecurry med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Nyttigt och kryddstarkt lax.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i stora kuber. Lägg dem i kylen.
  2. Fräs vitlök och kummin i matolja ca 1 minut utan att det får färg.
  3. Tillsätt lök, auberginebitar och spansk peppar och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Häll i de passerade tomaterna, currypastan och vatten. Låt ingredienserna koka upp. Låt grytan sjuda i 30 minuter.
  5. Rör ner matlagningsyoghurten och laxkuberna och låt det sjuda i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera auberginecurryn toppad med färsk koriander, ett gott Basmatiris och en stark Mango Chutney.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina

2013-09-23

Vad gott!!!

Liknande recept

Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)