För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Auberginecurry med lax

Betyg (1-5):
2.64 (11 betyg)

Nyttigt och kryddstarkt lax.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 700 g auberginer, i centimetertjocka bitar
  • 1 urkärnad, finstrimlad grön chili
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk currypasta (tikka masala) eller mer för starkare smak
  • 5 dl vatten
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk matolja till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i stora kuber. Lägg dem i kylen.
  2. Fräs vitlök och kummin i matolja ca 1 minut utan att det får färg.
  3. Tillsätt lök, auberginebitar och spansk peppar och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Häll i de passerade tomaterna, currypastan och vatten. Låt ingredienserna koka upp. Låt grytan sjuda i 30 minuter.
  5. Rör ner matlagningsyoghurten och laxkuberna och låt det sjuda i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera auberginecurryn toppad med färsk koriander, ett gott Basmatiris och en stark Mango Chutney.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina

2013-09-23

Vad gott!!!

Liknande recept

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Spenatfyllda spättafiléer

(9)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g laxfilé
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 700 g auberginer, i centimetertjocka bitar
  • 1 urkärnad, finstrimlad grön chili
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk currypasta (tikka masala) eller mer för starkare smak
  • 5 dl vatten
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk matolja till stekning
  • 1 tsk salt

Auberginecurry med lax

Betyg (1-5):
2.64 (11 betyg)

Nyttigt och kryddstarkt lax.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i stora kuber. Lägg dem i kylen.
  2. Fräs vitlök och kummin i matolja ca 1 minut utan att det får färg.
  3. Tillsätt lök, auberginebitar och spansk peppar och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Häll i de passerade tomaterna, currypastan och vatten. Låt ingredienserna koka upp. Låt grytan sjuda i 30 minuter.
  5. Rör ner matlagningsyoghurten och laxkuberna och låt det sjuda i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera auberginecurryn toppad med färsk koriander, ett gott Basmatiris och en stark Mango Chutney.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina

2013-09-23

Vad gott!!!

Liknande recept

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Spenatfyllda spättafiléer

(9)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)