För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Auberginecurry med lax

Betyg (1-5):
2.64 (11 betyg)

Nyttigt och kryddstarkt lax.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 700 g auberginer, i centimetertjocka bitar
  • 1 urkärnad, finstrimlad grön chili
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk currypasta (tikka masala) eller mer för starkare smak
  • 5 dl vatten
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk matolja till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i stora kuber. Lägg dem i kylen.
  2. Fräs vitlök och kummin i matolja ca 1 minut utan att det får färg.
  3. Tillsätt lök, auberginebitar och spansk peppar och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Häll i de passerade tomaterna, currypastan och vatten. Låt ingredienserna koka upp. Låt grytan sjuda i 30 minuter.
  5. Rör ner matlagningsyoghurten och laxkuberna och låt det sjuda i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera auberginecurryn toppad med färsk koriander, ett gott Basmatiris och en stark Mango Chutney.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina

2013-09-23

Vad gott!!!

Liknande recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Lax- och spenatpaj

(99)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g laxfilé
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 700 g auberginer, i centimetertjocka bitar
  • 1 urkärnad, finstrimlad grön chili
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk currypasta (tikka masala) eller mer för starkare smak
  • 5 dl vatten
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk matolja till stekning
  • 1 tsk salt

Auberginecurry med lax

Betyg (1-5):
2.64 (11 betyg)

Nyttigt och kryddstarkt lax.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i stora kuber. Lägg dem i kylen.
  2. Fräs vitlök och kummin i matolja ca 1 minut utan att det får färg.
  3. Tillsätt lök, auberginebitar och spansk peppar och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Häll i de passerade tomaterna, currypastan och vatten. Låt ingredienserna koka upp. Låt grytan sjuda i 30 minuter.
  5. Rör ner matlagningsyoghurten och laxkuberna och låt det sjuda i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera auberginecurryn toppad med färsk koriander, ett gott Basmatiris och en stark Mango Chutney.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina

2013-09-23

Vad gott!!!

Liknande recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Lax- och spenatpaj

(99)