Asiatisk räksallad med bönpasta
  • Tid 30 min

Asiatisk räksallad med bönpasta

3.33 (3 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g bönpasta
  • 250 g broccoli
  • 300 g handskalade räkor
  • 250 g delade körsbärstomater
  • 0.5 skalad och tärnad gurka
  • 0.5 strimlad rödlök
  • 1 strimlad röd chili
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 kruka koriander
  • salt
  • 1 dl grovhackade cashewnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner i kallt vatten. Skär roccolibuketter och broccolistjälk i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda broccoli, räkor, tomater, gurka, lök och chili. Tillsätt limeskal, limesaft, olja, honung och grovhackad koriander (ta gärna med stjälkarna). Vänd runt ordentligt och låt marinera 5 min.

  2. 2

    Vänd runt räksalladen med pastan och smaka av med salt. Strö över cashewnötter vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar