Asiatisk pressgurka
  • Tid 95 min

Asiatisk pressgurka

0 (0 betyg)

Inlagd gurka med asiens smaker av chili, vitlök och koriander.

  • Tillagningstid 95 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

  • 350 g färsk gurka
  • 3 krm salt
  • 0.5 chilifrukt
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk hackad koriander eller persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala gurkan och skiva den tunt med osthyvel. Lägg den i en skål. Strö över salt och blanda om. Lägg på ett fat som tyngd. Låt stå 30 min.

  2. 2

    Ta bort kärnor och väggar från chilin och finhacka köttet. Finhacka vitlöken. Blanda ättika, vatten, socker, chili och vitlök. Rör tills sockret löst sig. Slå lagen över gurkan. Låt stå minst 1 timme i kylen. Blanda i koriander eller persilja vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar