Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

0 (0 betyg)

Bästa tillbehöret. Både het och syrlig.

  • Ingredienser 11

Tillagningstid: 2,5 timme + ca 5 dagar att syra

Ingredienser

1 liter
  • 1 salladskål, huvudet
  • 2 msk jodfritt salt
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 msk rismjöl
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk honung
  • 1.5 msk finriven ingefära
  • 3 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk sambal oelek eller badjak
  • 200 g morötter
  • 1 omogen mango
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela salladskålen i 4 bitar på längden. Lägg dem på ett stort fat eller i en bunke. Strö över salt och lägg på en tyngd, t ex en tallrik. Låt stå 2 tim. Skölj av saltet noga.

  2. 2

    Koka upp vatten. Blanda rismjöl med 1 msk vatten och red vattnet i kastrullen. Låt svalna. Blanda med fisksås, honung, ingefära, vitlök och sambal.

  3. 3

    Skär kålen i mindre bitar. Skala och strimla morötter och mango tunt. Blanda noggrant alla grönsaker med chilisåsen.

  4. 4

    Tryck ner grönsakerna tätt i glasburkar utan luftfickor. Fyll ända upp men lämna ca 2 cm i toppen. Stäng burken och ställ den i rumstemperatur med en papperspåse över. Öppna burken varje dag och tryck ned grönsakerna med en ren sked. Efter 1–2 dagar ska det börja bubbla i burken. Efter 3–5 dagar är kimchin färdig. Förvara i kylskåp.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar