Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Bästa tillbehöret. Både het och syrlig.

1 liter
  • 1 salladskål, huvudet
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 msk rismjöl
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk honung
  • 1.5 msk finriven ingefära
  • 3 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk sambal oelek eller badjak
  • 200 g morot
  • 1 omogen mango
  • 2 msk jodfritt salt

Gör så här

  1. Dela salladskålen i 4 bitar på längden. Lägg dem på ett stort fat eller i en bunke. Strö över salt och lägg på en tyngd, t ex en tallrik. Låt stå 2 tim. Skölj av saltet noga.
  2. Koka upp vatten. Blanda rismjöl med 1 msk vatten och red vattnet i kastrullen. Låt svalna. Blanda med fisksås, honung, ingefära, vitlök och sambal.
  3. Skär kålen i mindre bitar. Skala och strimla morötter och mango tunt. Blanda noggrant alla grönsaker med chilisåsen.
  4. Tryck ner grönsakerna tätt i glasburkar utan luftfickor. Fyll ända upp men lämna ca 2 cm i toppen. Stäng burken och ställ den i rumstemperatur med en papperspåse över. Öppna burken varje dag och tryck ned grönsakerna med en ren sked. Efter 1–2 dagar ska det börja bubbla i burken. Efter 3–5 dagar är kimchin färdig. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Asiatisk kimchi med ingefära och sambal
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 salladskål, huvudet
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 msk rismjöl
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk honung
  • 1.5 msk finriven ingefära
  • 3 finrivna vitlöksklyftor
  • 2 msk sambal oelek eller badjak
  • 200 g morot
  • 1 omogen mango
  • 2 msk jodfritt salt

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Bästa tillbehöret. Både het och syrlig.

1 liter

Gör så här

  1. Dela salladskålen i 4 bitar på längden. Lägg dem på ett stort fat eller i en bunke. Strö över salt och lägg på en tyngd, t ex en tallrik. Låt stå 2 tim. Skölj av saltet noga.
  2. Koka upp vatten. Blanda rismjöl med 1 msk vatten och red vattnet i kastrullen. Låt svalna. Blanda med fisksås, honung, ingefära, vitlök och sambal.
  3. Skär kålen i mindre bitar. Skala och strimla morötter och mango tunt. Blanda noggrant alla grönsaker med chilisåsen.
  4. Tryck ner grönsakerna tätt i glasburkar utan luftfickor. Fyll ända upp men lämna ca 2 cm i toppen. Stäng burken och ställ den i rumstemperatur med en papperspåse över. Öppna burken varje dag och tryck ned grönsakerna med en ren sked. Efter 1–2 dagar ska det börja bubbla i burken. Efter 3–5 dagar är kimchin färdig. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!