Asiatisk färspanna  med vitlök och lime

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(102)

Enkel köttfärsrätt med smak av vitlök, sambal oelek och lime. Servera med ris, krispig vitkålssallad och toppa med koriander och salladslök. Perfekt till middag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 3 dl jasminris
  • 500 g blandfärs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk japansk soja
  • 1.5 lime, pressad saft
  • svartpeppar
  • Vitkålssallad:
  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 0.5 dl rostat sesamfrö
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk sesamolja
  • salt
  • Till servering:
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 1 kruka koriander, klippt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs färsen i en stekpanna till ett smul. Tillsätt sambal oelek, vitlök, fisksås, socker och soja. Stek några minuter till och smaka av med limesaft och svartpeppar.

Vitkålssallad:

  1. Blanda vitkål med morötter och sesamfrön. Vänd runt med limeskal, limesaft och sesamolja. Salta.
  2. Servera med vitkålssallad, koriander och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Milla

2021-05-02

Gott men tyckte det blev lite torrt. Jag testade en gång att blanda i vitkål och morötter med köttfärsen. Blev också gott.

Petra

2021-01-17

Jättegott och enkelt att tillaga. Kommer definitivt att göra igen.

Magnus

2020-12-06

Enkelt och väldigt got

Börje

2020-04-27

Supergott!

Anonym användare

2018-11-06

Jättegott! Tog mindre chili och lime så blev det mer barnvänligt.

Annica

2016-12-04

Mycket god variant på färs....mums...🌿

Asiatisk färspanna  med vitlök och lime
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 dl jasminris
  • 500 g blandfärs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk japansk soja
  • 1.5 lime, pressad saft
  • svartpeppar
  • Vitkålssallad:
  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 0.5 dl rostat sesamfrö
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk sesamolja
  • salt
  • Till servering:
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 1 kruka koriander, klippt

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(102)

Enkel köttfärsrätt med smak av vitlök, sambal oelek och lime. Servera med ris, krispig vitkålssallad och toppa med koriander och salladslök. Perfekt till middag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs färsen i en stekpanna till ett smul. Tillsätt sambal oelek, vitlök, fisksås, socker och soja. Stek några minuter till och smaka av med limesaft och svartpeppar.

Vitkålssallad:

  1. Blanda vitkål med morötter och sesamfrön. Vänd runt med limeskal, limesaft och sesamolja. Salta.
  2. Servera med vitkålssallad, koriander och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Milla

2021-05-02

Gott men tyckte det blev lite torrt. Jag testade en gång att blanda i vitkål och morötter med köttfärsen. Blev också gott.

Petra

2021-01-17

Jättegott och enkelt att tillaga. Kommer definitivt att göra igen.

Magnus

2020-12-06

Enkelt och väldigt got

Börje

2020-04-27

Supergott!

Anonym användare

2018-11-06

Jättegott! Tog mindre chili och lime så blev det mer barnvänligt.

Annica

2016-12-04

Mycket god variant på färs....mums...🌿