Asiatisk färspanna med vitlök och lime
Asiatisk färspanna  med vitlök och lime
  • Tid 20 min

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

4.27 (30 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl jasminris
  • 500 g blandfärs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk japansk soja
  • 1.5 lime, pressad saft
  • svartpeppar
Vitkålssallad:
  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 0.5 dl rostat sesamfrö
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk sesamolja
  • salt
Till servering:
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 1 kruka koriander, klippt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2

    Fräs färsen i en stekpanna till ett smul. Tillsätt sambal oelek, vitlök, fisksås, socker och soja. Stek några minuter till och smaka av med limesaft och svartpeppar.

Vitkålssallad:

  1. 1

    Blanda vitkål med morötter och sesamfrön. Vänd runt med limeskal, limesaft och sesamolja. Salta.

  2. 2

    Servera med salladslök, koriander och vitkålssallad.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annica

    Mycket god variant på färs....mums...🌿