Aprikos och valnötsbröd

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 20 min + jästid under natten + 50 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 200 g torkade aprikoser, strimlade
  • 200 g valnötter, krossade
  • 1 liter vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula söder jästen i en bunke med vattnet. Rör tills jästen lösts upp. ´
  2. Rör ner salt, aprikoser och valnötter. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig, lös deg, ca 10 min.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform med måtten 30 x 20 cm. Häll ut degen i formen och täck med en bakduk. Låt stå i rumstemperatur under natten. Sätt ugnen på 175°.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Lyft ur formen och låt svalna på galler för en krispig botten

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angela

2017-09-10

Tyvärr smakar detta bröd jäst. Trots alla goda ingredienser.

Nina

2017-04-14

Snabbt och mycket saftigt och gott. Räcker gott med halva mängden nötter och aprikoser.

Britt-Marie Bergström

2015-04-10

Supergott och enkelt att baka

Liknande recept

Fruktbröd

(22)

Solgul energishot

(9)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Tropisk fruktsallad

(3)

Pridefestival i glas

(3)

Mango passion smoothie

(8)

Mangobowl med kokos

(8)

Smoothie bowl

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 200 g torkade aprikoser, strimlade
  • 200 g valnötter, krossade
  • 1 liter vetemjöl
  • 2 tsk salt

Aprikos och valnötsbröd

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 20 min + jästid under natten + 50 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula söder jästen i en bunke med vattnet. Rör tills jästen lösts upp. ´
  2. Rör ner salt, aprikoser och valnötter. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig, lös deg, ca 10 min.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform med måtten 30 x 20 cm. Häll ut degen i formen och täck med en bakduk. Låt stå i rumstemperatur under natten. Sätt ugnen på 175°.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Lyft ur formen och låt svalna på galler för en krispig botten

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angela

2017-09-10

Tyvärr smakar detta bröd jäst. Trots alla goda ingredienser.

Nina

2017-04-14

Snabbt och mycket saftigt och gott. Räcker gott med halva mängden nötter och aprikoser.

Britt-Marie Bergström

2015-04-10

Supergott och enkelt att baka

Liknande recept

Fruktbröd

(22)

Solgul energishot

(9)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Tropisk fruktsallad

(3)

Pridefestival i glas

(3)

Mango passion smoothie

(8)

Mangobowl med kokos

(8)

Smoothie bowl

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies