För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äppelmos

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg äpplen (ca 7 medelstora)
  • 1 dl vatten
  • 1 krm ev askorbinsyra
  • 2 dl strösocker (170 g)

Gör så här

  1. Skölj äpplena. Ta bort blomfäste och stjälk. Skär äpplena i klyftor.
  2. Koka äppelklyftorna mjuka i vattnet, ca 10 min. Passera genom finmaskig sil eller passerkvarn.
  3. Rör ut askorbinsyran i lite av moset och rör ner det. Tillsätt sockret. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut.

Tips

Låt någon av följande smaksättningar koka med moset: ½ vaniljstång, delad på längden, 1 tsk grovkrossad kardemumma eller 2 kanelstänger. 1–2 tsk färskriven ingefära kan gärna tillsättas när moset har kokat färdigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Solgul energishot

(9)

Äppelmustbröd med gröna russin

(6)

Bananpannkakor

(33)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Smoothie bowl

(3)

Runt bondbröd med äpple och vita bönor

(8)

Trefrukts-marmelad med chili

(0)

Potatisbröd med pomerans

(12)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 kg äpplen (ca 7 medelstora)
  • 1 dl vatten
  • 1 krm ev askorbinsyra
  • 2 dl strösocker (170 g)

Äppelmos

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj äpplena. Ta bort blomfäste och stjälk. Skär äpplena i klyftor.
  2. Koka äppelklyftorna mjuka i vattnet, ca 10 min. Passera genom finmaskig sil eller passerkvarn.
  3. Rör ut askorbinsyran i lite av moset och rör ner det. Tillsätt sockret. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut.

Tips

Låt någon av följande smaksättningar koka med moset: ½ vaniljstång, delad på längden, 1 tsk grovkrossad kardemumma eller 2 kanelstänger. 1–2 tsk färskriven ingefära kan gärna tillsättas när moset har kokat färdigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Solgul energishot

(9)

Äppelmustbröd med gröna russin

(6)

Bananpannkakor

(33)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Smoothie bowl

(3)

Runt bondbröd med äpple och vita bönor

(8)

Trefrukts-marmelad med chili

(0)

Potatisbröd med pomerans

(12)