Äppelcalzone

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Inbakad äppelkompott och pistagenötter att servera till kaffet eller ett glas mjölk.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 3 msk smör
  • 1 tsk kardemumma
  • 6.5 dl vetemjöl special
  • 4 skalade, grovrivna äpplen
  • 4 msk socker
  • 100 g pistagenötter eller andra nötter
  • 2 tsk florsocker, garnering

Gör så här

  1. 1. Rör ut jästen i det ljumma mjölken i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, kardemumma och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. 2. Blanda 4 skalade och grovrivna äpplen med hackade pistaschnötter eller andra nötter.
  3. 3. Dela degen i 2 delar, (arbeta in lite mjöl om det är kladdigt) och kavla ut till avlånga kakor, ca 20 x 40 cm. Skär degen i 10 x 10 cm stora rutor. Lägg en klick av äppelblandningen på varje. Nyp ihop till täta paket med skarven uppåt och lägg på två plåtar.
  4. 4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter minuter.
  5. 5. Pudra med lite florsocker och servera till kaffe, te eller mjölk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Chiayoghurtbägare

(13)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frasvåfflor

(123)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Hallonsmoothie

(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 3 msk smör
  • 1 tsk kardemumma
  • 6.5 dl vetemjöl special
  • 4 skalade, grovrivna äpplen
  • 4 msk socker
  • 100 g pistagenötter eller andra nötter
  • 2 tsk florsocker, garnering

Äppelcalzone

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Inbakad äppelkompott och pistagenötter att servera till kaffet eller ett glas mjölk.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Rör ut jästen i det ljumma mjölken i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, kardemumma och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. 2. Blanda 4 skalade och grovrivna äpplen med hackade pistaschnötter eller andra nötter.
  3. 3. Dela degen i 2 delar, (arbeta in lite mjöl om det är kladdigt) och kavla ut till avlånga kakor, ca 20 x 40 cm. Skär degen i 10 x 10 cm stora rutor. Lägg en klick av äppelblandningen på varje. Nyp ihop till täta paket med skarven uppåt och lägg på två plåtar.
  4. 4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter minuter.
  5. 5. Pudra med lite florsocker och servera till kaffe, te eller mjölk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Chiayoghurtbägare

(13)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frasvåfflor

(123)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Hallonsmoothie

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies