Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips
  • Tid 30 min + 5 tim att stelna
  • Ugn 100-200º

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

4.5 (2 betyg)

Härligt frisk och god cheesecake med äppelmos.

  • Tillagningstid 30 min + 5 tim att stelna
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 100-200º

Ingredienser

12 bitar
  • 6 gelatinblad
  • 266 g digestivekex
  • 100 g smör, smält
  • 5 dl äppelmos, gärna gammeldags, med bitar i
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk malen kanel
Äppelchips
  • 4 äpplen
  • kanel
Glasyr
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknat. Mixa kexen till ett smul och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulet i botten på en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.

  2. 2

    Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna i kylen. Rör ihop äppelmoset med crème fraiche, cream cheese, florsocker och kanel.

  3. 3

    Lyft över gelatinbladen till en kastrull och smält på svag värme. Häll över i smeten i en tunn stråle under omrörning och häll sedan smeten i formen. Låt stå i kylen minst 5 timmar.

Äppelchips:

  1. 1

    Sänk ugnsvärmen till 100°. Skiva äpplena tunt med mandolin. Fördela på en plåt med bakplåtspapper, så att de inte ligger på varandra. Pudra över kanel. Ställ att torka mitt i ugnen ca 3 timmar.

  2. 2

    Rör ihop crème fraiche och florsocker till en glasyr och bred över kakan. Garnera cheesecaken med äppelchipsen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det gäller att vara snabb när man har hyvlat äppelchipsen så de inte hinner bli bruna innan de kommer i ugnen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar