Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Härligt frisk och god cheesecake med äppelmos.

Tillagningstid: 30 min + 5 tim att stelna
Ugnstemperatur:100-200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 6 gelatinblad
  • 266 g digestivekex
  • 100 g smör, smält
  • 5 dl äppelmos, gärna gammeldags, med bitar i
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk malen kanel
  • Äppelchips
  • 4 äpplen
  • kanel
  • Glasyr
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknat. Mixa kexen till ett smul och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulet i botten på en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna i kylen. Rör ihop äppelmoset med crème fraiche, cream cheese, florsocker och kanel.
  3. Lyft över gelatinbladen till en kastrull och smält på svag värme. Häll över i smeten i en tunn stråle under omrörning och häll sedan smeten i formen. Låt stå i kylen minst 5 timmar.

Äppelchips:

  1. Sänk ugnsvärmen till 100°. Skiva äpplena tunt med mandolin. Fördela på en plåt med bakplåtspapper, så att de inte ligger på varandra. Pudra över kanel. Ställ att torka mitt i ugnen ca 3 timmar.
  2. Rör ihop crème fraiche och florsocker till en glasyr och bred över kakan. Garnera cheesecaken med äppelchipsen.

Tips

Det gäller att vara snabb när man har hyvlat äppelchipsen så de inte hinner bli bruna innan de kommer i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plommonpaj med cream cheese - Coop

(7)

Rulltårta med banan och passionsfrukt - Coop

(5)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron - Coop

(21)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar - Coop

(9)

Trifle med aprikos och passion - Coop

(3)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck - Coop

(1)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 6 gelatinblad
  • 266 g digestivekex
  • 100 g smör, smält
  • 5 dl äppelmos, gärna gammeldags, med bitar i
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk malen kanel
  • Äppelchips
  • 4 äpplen
  • kanel
  • Glasyr
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Härligt frisk och god cheesecake med äppelmos.

Tillagningstid: 30 min + 5 tim att stelna
Ugnstemperatur:100-200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknat. Mixa kexen till ett smul och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulet i botten på en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna i kylen. Rör ihop äppelmoset med crème fraiche, cream cheese, florsocker och kanel.
  3. Lyft över gelatinbladen till en kastrull och smält på svag värme. Häll över i smeten i en tunn stråle under omrörning och häll sedan smeten i formen. Låt stå i kylen minst 5 timmar.

Äppelchips:

  1. Sänk ugnsvärmen till 100°. Skiva äpplena tunt med mandolin. Fördela på en plåt med bakplåtspapper, så att de inte ligger på varandra. Pudra över kanel. Ställ att torka mitt i ugnen ca 3 timmar.
  2. Rör ihop crème fraiche och florsocker till en glasyr och bred över kakan. Garnera cheesecaken med äppelchipsen.

Tips

Det gäller att vara snabb när man har hyvlat äppelchipsen så de inte hinner bli bruna innan de kommer i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plommonpaj med cream cheese - Coop

(7)

Rulltårta med banan och passionsfrukt - Coop

(5)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron - Coop

(21)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar - Coop

(9)

Trifle med aprikos och passion - Coop

(3)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies