Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Härliga smakrika små tryfflar med mandelmassa och choklad. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.

Tillagningstid: 45 min + 30 min i kyl
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad (70 %), hackad
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smält mörk choklad eller 3 msk kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten.
  2. Rulla ut mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skiva i ca 3 mm tunna slantar och jämna till så att de får rund form.
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten.
  4. Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30 min. Doppa i smält choklad eller kakao.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(98)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad (70 %), hackad
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smält mörk choklad eller 3 msk kakao

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Härliga smakrika små tryfflar med mandelmassa och choklad. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.

Tillagningstid: 45 min + 30 min i kyl
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten.
  2. Rulla ut mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skiva i ca 3 mm tunna slantar och jämna till så att de får rund form.
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten.
  4. Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30 min. Doppa i smält choklad eller kakao.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(98)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies