Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (16 betyg)

Härliga smakrika små tryfflar med mandelmassa och choklad. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.

Tillagningstid: 45 min + 30 min i kyl
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad (70 %), hackad
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smält mörk choklad eller 3 msk kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten.
  2. Rulla ut mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skiva i ca 3 mm tunna slantar och jämna till så att de får rund form.
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten.
  4. Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30 min. Doppa i smält choklad eller kakao.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Malin! Det ska vara 150 g. Lycka till :)

Malin

2019-12-16

Ser supersmarrigt ut! Vill gärna testa men hur mycket choklad ska det vara till tryffeln? I receptet står endast den mängd som ska vara till doppning/garnering.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(206)
Spara recept

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(5)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad (70 %), hackad
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smält mörk choklad eller 3 msk kakao

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (16 betyg)

Härliga smakrika små tryfflar med mandelmassa och choklad. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.

Tillagningstid: 45 min + 30 min i kyl
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten.
  2. Rulla ut mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skiva i ca 3 mm tunna slantar och jämna till så att de får rund form.
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten.
  4. Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30 min. Doppa i smält choklad eller kakao.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Malin! Det ska vara 150 g. Lycka till :)

Malin

2019-12-16

Ser supersmarrigt ut! Vill gärna testa men hur mycket choklad ska det vara till tryffeln? I receptet står endast den mängd som ska vara till doppning/garnering.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(206)
Spara recept

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(5)