Apelsin- och grönkålssallad
  • Tid 35 min

Apelsin- och grönkålssallad

4.14 (7 betyg)

Krispig grönkål, knapriga pumpakärnor, saftiga apelsinklyftor . Recept av Niklas Ekstedt

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 150 g färsk grönkål
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 apelsiner
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • svartpeppar och flingsalt
Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär löken tunt, gärna på mandolin. Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret smält. Lägg ner löken och låt stå minst 30 min.

  2. 2

    Riv grönkålsbladen i mindre bitar och lägg i en skål. Krama runt med olja och salt tills de mjuknat lite.

  3. 3

    Skala apelsinerna med en vass kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut varje filé för sig. Rosta pumpakärnorna tills de doftar och börjar poppa.

  4. 4

    Vänd ihop grönkålen med apelsinklyftorna och den picklade löken. Strö över pumpakärnorna, dra ev ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Christian

    Väldigt god sallad, denna kommer jag göra fler gånger.

  • Marie

    mums

  • Marie

    Jättegod sallad!