Apelgrens Janssons frestelse

Apelgrens Janssons frestelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Extra god blir Janssons frestelse med lite lagrad ost.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tsk smör
  • 1 kg fast potatis i stavar
  • 1 finhackad stor gul lök
  • 125 g ansjovis
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 4 dl grädde
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex emmentalerost
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form, 20 x 30 centimeter. Varva potatisstavar, lök och ansjovisfilé inklusive spad. Strö över peppar, häll på grädde och ställ in i ugnen i 30 minuter.
  2. Ta ut formen. Strö över ost och ströbröd. Gratinera färdigt i 10–15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fisk- och räkspett med sötpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Taramosalata med potatis

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Apelgrens Janssons frestelse
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 tsk smör
  • 1 kg fast potatis i stavar
  • 1 finhackad stor gul lök
  • 125 g ansjovis
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 4 dl grädde
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex emmentalerost
  • 2 msk ströbröd

Apelgrens Janssons frestelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Extra god blir Janssons frestelse med lite lagrad ost.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form, 20 x 30 centimeter. Varva potatisstavar, lök och ansjovisfilé inklusive spad. Strö över peppar, häll på grädde och ställ in i ugnen i 30 minuter.
  2. Ta ut formen. Strö över ost och ströbröd. Gratinera färdigt i 10–15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fisk- och räkspett med sötpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Taramosalata med potatis

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)