Apelgrens Janssons frestelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Extra god blir Janssons frestelse med lite lagrad ost.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tsk smör
  • 1 kg fast potatis i stavar
  • 1 finhackad stor gul lök
  • 125 g ansjovis
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 4 dl grädde
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex emmentalerost
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form, 20 x 30 centimeter. Varva potatisstavar, lök och ansjovisfilé inklusive spad. Strö över peppar, häll på grädde och ställ in i ugnen i 30 minuter.
  2. Ta ut formen. Strö över ost och ströbröd. Gratinera färdigt i 10–15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Sill- eller laxmunsbitar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Potatisplättar med sill och rödlök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(64)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 tsk smör
  • 1 kg fast potatis i stavar
  • 1 finhackad stor gul lök
  • 125 g ansjovis
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 4 dl grädde
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex emmentalerost
  • 2 msk ströbröd

Apelgrens Janssons frestelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Extra god blir Janssons frestelse med lite lagrad ost.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form, 20 x 30 centimeter. Varva potatisstavar, lök och ansjovisfilé inklusive spad. Strö över peppar, häll på grädde och ställ in i ugnen i 30 minuter.
  2. Ta ut formen. Strö över ost och ströbröd. Gratinera färdigt i 10–15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Sill- eller laxmunsbitar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Potatisplättar med sill och rödlök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(64)