För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Apelgrens Janssons frestelse

Betyg (1-5):
3.5 (14 betyg)

Extra god blir Janssons frestelse med lite lagrad ost.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tsk smör
  • 1 kg fast potatis i stavar
  • 1 finhackad stor gul lök
  • 125 g ansjovis
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 4 dl grädde
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex emmentalerost
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form, 20 x 30 centimeter. Varva potatisstavar, lök och ansjovisfilé inklusive spad. Strö över peppar, häll på grädde och ställ in i ugnen i 30 minuter.
  2. Ta ut formen. Strö över ost och ströbröd. Gratinera färdigt i 10–15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb laxpudding

(8)

Fisk- och räkspett med sötpotatis

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Laxpaj med potatis

(17)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(27)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(24)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Taramosalata med potatis

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 tsk smör
  • 1 kg fast potatis i stavar
  • 1 finhackad stor gul lök
  • 125 g ansjovis
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 4 dl grädde
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex emmentalerost
  • 2 msk ströbröd

Apelgrens Janssons frestelse

Betyg (1-5):
3.5 (14 betyg)

Extra god blir Janssons frestelse med lite lagrad ost.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form, 20 x 30 centimeter. Varva potatisstavar, lök och ansjovisfilé inklusive spad. Strö över peppar, häll på grädde och ställ in i ugnen i 30 minuter.
  2. Ta ut formen. Strö över ost och ströbröd. Gratinera färdigt i 10–15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb laxpudding

(8)

Fisk- och räkspett med sötpotatis

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Laxpaj med potatis

(17)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(27)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(24)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Taramosalata med potatis

(0)