
Apelgrens Janssons frestelse
Betyg (1-5):
Extra god blir Janssons frestelse med lite lagrad ost.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 tsk smör
- 1 kg fast potatis i stavar
- 1 finhackad stor gul lök
- 125 g ansjovis
- 0.5 tsk malen svartpeppar
- 0.5 tsk malen kryddpeppar
- 4 dl grädde
- 2 dl riven lagrad ost, t ex emmentalerost
- 2 msk ströbröd
Gör så här
- Smörj en ugnsfast form, 20 x 30 centimeter. Varva potatisstavar, lök och ansjovisfilé inklusive spad. Strö över peppar, häll på grädde och ställ in i ugnen i 30 minuter.
- Ta ut formen. Strö över ost och ströbröd. Gratinera färdigt i 10–15 minuter.
Liknande recept
Apelgrens Janssons frestelse
Betyg (1-5):
Extra god blir Janssons frestelse med lite lagrad ost.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smörj en ugnsfast form, 20 x 30 centimeter. Varva potatisstavar, lök och ansjovisfilé inklusive spad. Strö över peppar, häll på grädde och ställ in i ugnen i 30 minuter.
- Ta ut formen. Strö över ost och ströbröd. Gratinera färdigt i 10–15 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!