Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Härlig rätt med kyckling och rödbetor i ugnen.

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 1 kg rödbeta, klyftad
  • 2 tsk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, med skal
  • 3 rosmarinkvistar
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Chèvresås
  • 70 g chèvre
  • 2 dl kvarg eller gräddfil
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fördela rödbetorna på en plåt och vänd runt i olja och salt.
  2. Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och dra loss rosmarinen av kvistarna. Fördela på plåten och rosta mitt i ugnen 20 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingfiléerna gyllene på båda sidorna i olja. Salta, peppra och låt stekas klart i ugnen med rödbetorna de sista 10 min. Använd gärna en stektermometer, innetemperaturen ska då vara 72°.
  4. Mosa chevren och de rostade vitlöksklyftorna med en gaffel och rör runt med kvarg. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med rostade rödbetor och chèvresåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(57)

Pastagratäng med fylld pasta och fetaost

(20)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kalkon med sötpotatis

(5)

Caesarsallad med kyckling

(31)

Betor med mozzarella, hallon och ugnsstekt kyckling

(10)

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 1 kg rödbeta, klyftad
  • 2 tsk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, med skal
  • 3 rosmarinkvistar
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Chèvresås
  • 70 g chèvre
  • 2 dl kvarg eller gräddfil
  • 2 vitlöksklyftor

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Härlig rätt med kyckling och rödbetor i ugnen.

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fördela rödbetorna på en plåt och vänd runt i olja och salt.
  2. Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och dra loss rosmarinen av kvistarna. Fördela på plåten och rosta mitt i ugnen 20 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingfiléerna gyllene på båda sidorna i olja. Salta, peppra och låt stekas klart i ugnen med rödbetorna de sista 10 min. Använd gärna en stektermometer, innetemperaturen ska då vara 72°.
  4. Mosa chevren och de rostade vitlöksklyftorna med en gaffel och rör runt med kvarg. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med rostade rödbetor och chèvresåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(57)

Pastagratäng med fylld pasta och fetaost

(20)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kalkon med sötpotatis

(5)

Caesarsallad med kyckling

(31)

Betor med mozzarella, hallon och ugnsstekt kyckling

(10)

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies