
Ägghalvor med kaviar
Betyg (1-5):
Ägghalvor är alltid populärt på buffébordet, och här är ett nytt recept med brynt smör och kaviar att testa! Blanda smält smör och crème fraiche med kokta äggulor och spritsa i ägghalvorna. Toppa med tångkaviar och gräslök.
Tillagningstid: 20 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 6 ägg
- 50 g smör
- 0.5 dl crème fraiche
- salt
- 30 g tångkaviar
- 1 msk fint skuren gräslök
Gör så här
- Koka äggen i 7 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Dela äggen och gröp varsamt ut äggulan och lägg i en skål.
- Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Häll smöret över äggulorna. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt.
- Spritsa eller klicka i ägguleblandningen tillbaka ner i ägghalvorna. Toppa med tångkaviar och garnera med gräslök.
Liknande recept
Ägghalvor med kaviar
Betyg (1-5):
Ägghalvor är alltid populärt på buffébordet, och här är ett nytt recept med brynt smör och kaviar att testa! Blanda smält smör och crème fraiche med kokta äggulor och spritsa i ägghalvorna. Toppa med tångkaviar och gräslök.
Tillagningstid: 20 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka äggen i 7 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Dela äggen och gröp varsamt ut äggulan och lägg i en skål.
- Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Häll smöret över äggulorna. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt.
- Spritsa eller klicka i ägguleblandningen tillbaka ner i ägghalvorna. Toppa med tångkaviar och garnera med gräslök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!