Ägghalvor med kaviar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.28 (53 betyg)

Ägghalvor är alltid populärt på buffébordet, och här är ett nytt recept med brynt smör och kaviar att testa! Blanda smält smör och crème fraiche med kokta äggulor och spritsa i ägghalvorna. Toppa med tångkaviar och gräslök.

Tillagningstid: 20 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 50 g smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt
  • 30 g tångkaviar
  • 1 msk fint skuren gräslök

Gör så här

  1. Koka äggen i 7 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Dela äggen och gröp varsamt ut äggulan och lägg i en skål.
  2. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Häll smöret över äggulorna. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt.
  3. Spritsa eller klicka i ägguleblandningen tillbaka ner i ägghalvorna. Toppa med tångkaviar och garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Getostbrülésnitt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Örtiga oststänger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 6 ägg
  • 50 g smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt
  • 30 g tångkaviar
  • 1 msk fint skuren gräslök

Ägghalvor med kaviar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.28 (53 betyg)

Ägghalvor är alltid populärt på buffébordet, och här är ett nytt recept med brynt smör och kaviar att testa! Blanda smält smör och crème fraiche med kokta äggulor och spritsa i ägghalvorna. Toppa med tångkaviar och gräslök.

Tillagningstid: 20 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen i 7 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Dela äggen och gröp varsamt ut äggulan och lägg i en skål.
  2. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Häll smöret över äggulorna. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt.
  3. Spritsa eller klicka i ägguleblandningen tillbaka ner i ägghalvorna. Toppa med tångkaviar och garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Getostbrülésnitt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Örtiga oststänger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)