Äggakaka med fläsk och rårörda lingon
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Äggakaka med fläsk och rårörda lingon

3.6 (5 betyg)

Äggakaka med riven zucchini och dom klassiska tillbehören.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g zucchini
  • 5 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk smör, till formen
Rårörda lingon
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker
Till servering
  • 400 g rimmat stekfläsk i skivor
  • färsk rosmarin
  • rårörda lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Riv zucchinin med grova delen av rivjärnet och pressa ut överflödig vätska.

  2. 2

    Vispa lätt ihop resten av ingredienserna till en smet och tillsätt zucchinin. Smörj en ugnsform och häll i smeten.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, ca 20 min. Stek sidfläsket i torr stekpanna med rosmarinkvistarna tills det har fin färg på båda sidor.

Rårörda lingon

  1. 1

    Rör frysta lingon med strösocker tills sockret smält.

  2. 2

    Servera äggakakan med fläsket och rårörda lingon.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Variera äggakakan genom att riva ner morötter istället för zucchini.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Annica: Äggakaka är ett utmärkt val för en diabetiker, det är så pass lite mjöl i receptet. Det viktiga är att inte servera sylt till utan välja något annat.

  • Annica

    Kan man använda annat än vetemjöl? (Diabetiker)

  • Lisa

    225 grader står det!

  • Gull Britt

    Hur många grader i ugnen? 200?